آیین رونمایی از جایزه علمی دکتر عباس شیبانی و قدردانی از مقام علمی وی، با حضور همکاران قدیمی، همراهان وعلاقهمندان وی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار سایت خبری پول بانک، آیین رونمایی از جایزه علمی دکتر عباس شیبانی و قدردانی از مقام علمی وی، عصر روز پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰، طی یک رویداد آنلاین، با حضور همکاران قدیمی، همراهان،علاقهمندان وهمچنین اهالی رسانههای خبری، برگزار شد.
بنا به این گزارش، در این رویداد همچنین از نشان مخصوص این جایزه سالیانه که از این پس به این مناسبت به یکی از پزشکان و اساتید پژوهشگر برگزیده کشور اعطا میشود، نیز رونمایی شد.
در این رویداد که اجرای آن را دکتر رشید کاکاوند بر عهده داشت، آزاده شیبانی، دکتر محمد حسین دشتی، دکتر علی اصغر بلوریان، دکتر معصومعلی معصومی، از جمله مهمانانی بودند که در این برنامه درباره جایگاه علمی، مدیریتی و خصایص فردی دکتر عباس شیبانی سخن گفتند و نسبت به تاسیس بنیاد علمی به نام او تلاش برای توسعه رشته قلب وعروق از این زاویه ابراز امیدواری کردند.
در این مراسم که به مناسبت ۲۰ آبان ماه تولد ۹۰ سالگی دکتر عباس شیبانی برگزار شد و به صورت زنده بر روی پلتفرم های اینستاگرام و آپارات پخش شد، آزاده شیبانی، دختر دکتر شیبانی، ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این برنامه که تلاشی برای قدردانی از یک عمر خدمت کارآمد دکتر شیبانی بود، به کوتاهی درباره خصایص اخلاقی پدر صحبت کرد.
آزاده شیبانی با اشاره به این مساله که اگر تصمیم گیری درباره برگزاری چنین رویدادی را به خود دکتر عباس شیبانی واگذار می کردند، وی حاضر به پذیرش هیچ گونه رویدادی در ستایش خود نخواهد بود، گفت: «با این حال، همکاران حوزه پزشکی، بخصوص رشته قلب و عروق که از دستاوردهای مدیریت ساده و صادقانه او در تجهیز بخشهای جراحی قلب آگاه بودند، تصمیم گرفتند چنین رویدادی را برگزار کنند که از همه آنها تشکر می کنم»
وی گفت یکی از خصایص دکتر شیبانی در دوره فعالیتش تلاش برای توزیع عادلانه خدمات پزشکی و بهرهمندی همه اقشار مردم از درمان بود. همچنین تلاش مخلصانه برای حل مشکلات مردم و برطرف کردن خلاءهایی که در بخش قلب و عروق کشور وجود داشت از دستاوردهای وی بود.»
دکتر محمد حسین دشتی همکار و همراه دکتر عباس شیبانی و عضو سابق هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران که مهمان حضوری برنامه بود، با اشار به خصایص منحصر به فرد دکتر عباس شیبانی در محیط کاری گفت: «برای دکتر شیبانی اصل در انجام دقیق و موقع کارها بود و در این زمینه خیلی در قید و بند سلسله مراتب اداری نبود. وی خیلی از کارها خود در دست میگرفت و آنقدر پیگیری می کرد تا به نتیجه برسد»
دکتر دشتی، در ادامه افزود: «ما به عنوان همکاران دکتر عباس شیبانی این خصوصیت را از وی آموخته بودیم و به این خاطر سیر کارهای اداری در هیات امنای ارزی، همیشه با سرعت بالایی انجام می گرفت و این شکل مدیریت بی شائبه باعث شد در مقاطع حساس بتوانیم نیاز کشور به تجهیزات پزشکی و تجهیز بخشهای بیمارستانی را برطرف کنیم و این سرعت هنوز زبانزد است»
وی با اشاره به این که در سالهای اولیه بخصوص در دوره جنگ، رشته جراحی قلب در کشو بسیار ضعیف بود تصریح کرد: «توسعه این رشته و پیشرفتهایی که در این سالها به دست آمد به همت ایشان میسر شد تا جایی که الان این رشته بسیار گسترش یافته و در بیشتر مناطق کشور بخش تخصصی قلب و عروق دایر شده است»
دکتر دشتی همچنین از لزوم تاسیس بنیاد علمی دکتر عباس شیبانی که بتواند ضمن حفظ و ترویج دستاوردهای علمی و مدیریتی وی در حوزه پزشکی، در خصوص اجرای برنامههای آموزشی و توسعهای فعالیت کند، سخن گفت.
دکتر علی اصغر بلوریان، فوق تخصص جراحی قلب و عروق و متخصص جراحی عمومی در بیمارستان رضوی مشهد، به عنوان دیگر مهمان برنامه درباره همکاری خود با دکتر عباس شیبانی گفت: «۳۱ سال پیش با دکتر شیبانی در زمانی آشنا شدم یک سال بعد از راه اندازی جراحی قلب خراسان در حال تجهیز بخش جدید جراحی قلب بیمارستان قائم بودیم که برای تجهیزات مزاحم دکتر شدیم. خوبیهای وی را هرگز نمیتوان بیان کرد صداقت و نظم و دلسوزی و عدالت و وقت شناسی، صفات متعالی بود که ایشان داشتند. »
دکتر بلوریان در بخش دیگری از سخنان خود به ذکر خاطره ای از همکاری با دکتر شیبانی پرداخت و گفت: «سال ۷۱ وقتی عازم شرکت در کنگره ای در انگلیس بودم، نشستی با ایشان داشتم که به من گفتند: من ۱۰ هزار دلار به سفارت ایران حواله می کنم که مقداری تجهیزات بیمارستانی تهیه کنند و تو با خودت بیاور. همین کار انجام شد و موقع بازگشت ساعت یک بعد از نیمه شب بود که در فرودگاه دیدم دکتر شیبانی شخصا برای ترخیص تجهیزات به گمرک آمده اند و در حال انجام کارهای سنگین ترخیص هستند.»
وی اضافه کرد: «نمی دانم چنین پدیده ای را در دنیا می توان سراغ گرفت یا خیر اما اگر هم باشد بسیار نادر است و من منش این اسطوره را در اداره امور توصیه می کنم.»
دکتر معصومعلی معصومی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق و متخصص جراحی عمومی از کرمانشاه، با ذکر خصلتهایی از دکتر عباس شیبانی، با ذکر خاطره ای درباره وی گفت: «وقتی در سال ۱۳۷۳ تلاش می کردیم امکانات اولیه تجهیز یک بخش را فراهم کنیم حتی دعوت از وزیر هم برای ما موثر نشد و در نهایت نزد دکتر شیبانی رفتیم و شرح مشکلات و محدودیتها را گفتیم. دکتر شیبانی فقط روی یک کاغذ سفید تعهدی از ما گرفت که اعتبارات اختصاص یافته را بعدها بازگردانیم و از فردای آن روز کامیون کامیون تجهیزات پزشکی به رایگان به کرمانشاه سرازیر شد که حتی شامل آنژیوگرافی می شد. ما جراحی را شروع کردیم و از درآمد بیمارستان تعهدات را بازپرداخت کردیم و حتی دستمان باز شد و بخشهای دیگری را راه انداختیم.»
وی با اشاره به هیات امنای صرفه جویی ارزی که ایده دکتر شیبانی بود گفت: «این قانون منشا حرکتی تاریخی شد که از ثمره آن الان در تمام استانهای کشور بخش قلب وجود دارد. ایشان فرایندها را به قدری آسان کرده بود که در یک دفتر کوچک و تمام کارهای بزرگ کشوری را در زمینه رشته ای فوق تخصصی و تجهیز و تامین وسایل انجام می داد و اگر امروز ۲۵۰ تا ۳۰۰ بخش قلب در کشور است و هزاران هزار جراحی قلب انجام می شود مدیون تلاش و صداقت دکتر شیبانی بود.»
در بخش دوم این برنامه علاوه بر رونمایی از نشان جایزه دکتر شیبانی، مراسم امضا روی بوم مخصوص جایزه دکتر شیبانی صورت گرفت.
درباره جایزه علمی دکتر عباس شیبانی
امسال، به مناسبت تولد ۹۰ سالگی دکتر عباس شیبانی، فعال سیاسی، پزشک و مدیر کوشا و اخلاق مدار که قریب به ۴۰ سال در حوزه های مختلف مشغول خدمت بوده است، گروهی متشکل از همکاران، همراهان، پزشکان فوق تخصص قلب و عروق، خانواده، فعالان رسانه ای و علاقه مندان این چهره علمی و مدیریتی تصمیم گرفتند بنیاد یک جایزه علمی دائمی را به نام دکتر عباس شیبانی بنا نهند. به این خاطر از امسال همه ساله روز بیستم آبان ماه به مناسبت تولد دکتر عباس شیبانی رویداد جایزه علمی دکتر عباس شیبانی برگزار می شود که در طی آن پزشکان و متخصصین فوق تخصص و سایر پژوهشگران و دست اندرکاران رشته قلب و عروق کشور می توانند مقالات خود را به دبیرخانه دائمی این جایزه ارسال کنند. آثار رسیده توسط هیات داوران بین المللی بررسی شده و در نهایت نشان این جایزه به فرد برتر اعطا می شود.
رونمایی از نشان ویژه این جایزه که به شکل خاص و زیبایی طراحی شده است از بخش های این برنامه زنده است.
درباره بنیاد علمی دکتر عباس شیبانی
کوشندگان برپایی جایزه علمی دکتر عباس شیبانی در تلاش هستند که همزمان با تکمیل روند اعطای این جایزه و تثبیت آن در تقویم سالیانه رویداد های علمی کشور، در زمینه تاسیس یک بنیاد کارآمد به نام بنیاد علمی و آموزشی دکتر عباس شیبانی تلاش کنند.
از اهداف این بنیاد علاوه بر برنامه ریز و اعطای جایزه سالیانه فوق، تلاش های موثر برای حفظ و نگهداری یادمان ها و شیوه نامه مدیریتی دکتر عباس شیبانی و کانالیزه کردن فعالیت هایی است که وی در طول سالهای مدیریت خود انجام داده که از آن جمله می توان با توسعه آموزش های مرتبط با حوزه پزشکی و رشته قلب و عروق اشاره کرد. ابعاد دقیق تر تاسیس این بنیاد در دست بررسی است.
درباره دکتر عباس شیبانی
دکتر عباس شیبانی، پزشک و سیاستمدار، در سال ۱۳۱۰ در تهران دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۳۰ وارد دانشگاه شد و ۱۸ سال بعد، در سال ۱۳۴۸ با مدرک دکترای پزشکی فارغ التحصیل شد. دکتر عباس شیبانی که از وی به عنوان استاد طبیب یاد می شود، شخصیت خاصی داشته است که در ادوار خدمتش او را به فردی شاخص تبدیل کرده است که فراتر از سمتها و پستهای سیاسی و حتی موقعیت وی در رشته پزشکی او را برجسته می نماید. برخی از سمتهای وی در دوره حیاتش به این شرح است:
- نماینده مردم تهران
- عضو فعال در شورای اسلامی شهر
- نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی
- مشاور موسسه عالی و پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقیه
- ریاست دانشگاه تهران
- چهره ماندگار علمی و فرهنگی در دوره هفتم
- یکی از اعضای موسس نهضت آزادی ایران
- زندانی سیاسی پیش از انقلاب به مدت ۱۳ سال
- دانشآموخته رشته قلب و عروق از دانشگاه علوم پزشکی تهران
هیات امنای صرفه جویی ارزی
دکتر عباس شیبانی در سالهای دفاع مقدس با اشراف به مشکلات بوروکراسی موجود در ادارات کشور، با تاسیس دفتر هیات امنای تبصره ارزی؛ نهادی را پا نهاد تا بتوان به بهترین شکل ممکن تجهیزات مورد نیاز برای درمان بیماران تامین شود.
این بنیاد نقش عمده در این زمینهها بر عهده داشت و منجر به نتایج درخشانی شد که توسعه رشته قلب و عروق در سراسر کشور و تجهیز سریع بخشهای بیمارستانی از دستاوردهای آن به شمار می شود.
برخی از اهداف و نتایج هیات امنای صرفه جویی ارزیی به این شرح است:
- صرفه جویی ارزی در هزینههای درمانی بیماران در داخل کشور.
- بینیاز کردن کشور از اعزام بیمار به خارج از کشور جهت درمان.
- تامین و تاسیس مراکز پزشکی جهت درمان بیماران در داخل کشور.
- فراهمسازی زمینه معالجه همه بیماران در داخل کشور.
گفتنی است، طبق اعلام دبیرخانه دائمی جایزه دکتر عباس شیبانی پزشکان و اساتید پژوهشگر تا ۲۰ آذر ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار و مقالات خود را به نشانی www.drsheybaniaward.com ارسال کنند. آثار رسیده از سوی هیات داوران بین المللی، بررسی و جایزه پژوهشگر برگزیده، روز ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ طی مراسمی اعطا خواهد شد.
خبرنگار رسانه: فاطمه کریم نژاد