• امروز : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
1

زائری در نشست خبری حمایت از طرح‌های پژوهشی – سیاستی: در دولت سیزدهم توجه به حوزه فرهنگ دوباره در دستور کار دولت قرار گرفت

  • کد خبر : 338015
  • 28 آذر 1402 - 13:31
زائری در نشست خبری حمایت از طرح‌های پژوهشی – سیاستی: در دولت سیزدهم توجه به حوزه فرهنگ دوباره در دستور کار دولت قرار گرفت

پول بانک: استادان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران حوزه سیاستگذاری و فرهنگ تا پایان بهمن 1402 فرصت خواهند داشت پیشنهادهای پژوهشی- سیاستی خود را در قالب طرح پژوهشی، گزارش سیاستی، رساله دکتری، و کتاب تألیفی در حوزه دولت و فرهنگ به دبیرخانه فراخوان ارسال نمایند.

  • رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: در دولت سیزدهم توجه به حوزه فرهنگ دوباره در دستور کار دولت قرار گرفت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بازو و بدنه اصلی دولت، این مباحثه را احیا می‌کند تا شاهد باشیم که موضوع دولت و فرهنگ به بحث گذاشته می‌شود.

    به گزارش خبرنگار سایت خبری تحلیلی پول بانک، نشست خبری حمایت از طرح‌های پژوهشی – سیاستی، صبح امروز سه شنبه 28 آذرماه 1402، با حضور قاسم زائری رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، محمد آقاسی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

    قاسم زائری رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

    قاسم زائری، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در ابتدای این نشست خبری گفت: در دهه ۸۰ مباحث مهمی پیرامون دولت و فرهنگ داشتیم و در این باره پژوهشگران مختلفی به بحث و بررسی پرداختند در ادامه این روند با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم این موضوع از حوزه پژوهش خارج شد، زیرا دولت رویکرد خاصی به موضوع فرهنگ داشت، یعنی دولت به جای آنکه دولت و فرهنگ را دنبال کند، موضوع بازار و فرهنگ را پیش رو گرفت و تولید اثر فرهنگی را به عنوان کالا در نظر داشت درحالی که دولت نباید مداخله‌ای در حوزه فرهنگ داشته باشد.

    وی افزود: در دولت سیزدهم توجه به حوزه فرهنگ دوباره در دستور کار دولت قرار گرفت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بازو و بدنه اصلی دولت، این مباحثه را احیا می‌کند تا شاهد باشیم که موضوع دولت و فرهنگ به بحث گذاشته می‌شود. از صاحب نظران حوزه فرهنگ دعوت می‌شود تا در مورد نحوه عملکرد دولت، شیوه مشارکت یا حمایت یا تصدی گری و نظارت در حوزه فرهنگ به بحث و بررسی بنشینند و راهکاری برای دولت قرار دهند. این امر سبب پویایی درون حوزه فرهنگ می‌شود.

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: در فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی – سیاسی، سه جهت گیری اصلی درنظر گرفته شده که می‌توان به باغبانی فرهنگ، دولت مسئول و تحول فرهنگی اشاره کرد. ایده اصلی فرهنگ نیازمند مراقبت است نه افراد؛ دولت در برابر مراقبت از فرهنگ مسئولیت دارد و در این زمینه باید تلاش کند. دولت باید بتواند فرهنگ را بازتولید کنند زیرا شاهد تغییرات فرهنگی بسیاری هستیم. این باز تولید تکرار فرهنگ به معنای شکل پیشین نیست بلکه باید تحولی در آن صورت بگیرد.

    وی افزود: محورهای فراخوان شامل اندیشه فرهنگی، نظریه فرهنگی، سیاست گذاری فرهنگی در دولت سیزدهم، آسیب شناسی مدیریت فرهنگ و آینده پژوهشی فرهنگی است. اندیشه فرهنگی شامل دیدگاه امام خمین (ره) و رهبر معظم انقلاب پیرامون فرهنگ و مدیریت فرهنگ؛ دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب پیرامون سیاست گذاری فرهنگی و نظریه فرهنگی شامل نظریه حکمرانی نوین فرهنگی جمهوری اسلامی، نظریه فرهنگی جمهوری اسلامی – نگرش فلسفی، گفتمان شناسی رابطه دولت و فرهنگ – نگرش جامعه شناختی، گفتمان انقلاب اسلامی و مسأله اداره فرهنگ است.

    زائری ادامه داد: در محور سیاست گذاری فرهنگی در دولت سیزدهم مباحثی همچون الگوهای حمایت گری دولت در حوزه فرهنگ، تبیین ارتباط دولت با مراکز پژوهشی حوزه فرهنگ، دولت سیزدهم و مردمی سازی فرهنگ، دولت سیزدهم و اقتصاد فرهنگ، دولت سیزدهم و اقتصاد سیاسی فرهنگ، در محور آسیب شناسی مدیریت فرهنگی مباحثی همچون آسیب شناسی نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی، تحلیل و نقد نظام مجوز دهی در حوزه فرهنگ، تحلیل و آسیب شناسی نظام بودجه ریزی فرهنگی کشور، آسیب شناسی رویکردهای تصدی گرانه، حمایتی و نظارتی فرهنگ و محور آینده پژوهی فرهنگی شامل مباحثی همچون هوش مصنوعی و مسأله اداره فرهنگ، فناوری‌های جدید فرهنگی، فضای سایبر و تغییرات فرهنگی ایران، روندهای فرهنگی آینده جهان، رؤیای ایرانی و تصویرپردازی فرهنگی مطرح شده است.

    وی افزود: امیدواریم با سرمایه گذاری دولت در حوزه فرهنگ بتوانیم از حوزه پژوهش حمایت کنیم و راهبردهای جدیدی برای بهبود وضعیت فرهنگ در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهیم. در ماده ۲ اساسنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است که باید از حوزه پژوهش حمایت کند.

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقطع کنونی توجه بسیاری به حوزه فرهنگ دارد و این توجه کاملاً مشهود است. نمونه این توجه را می‌توانیم به برگزاری جشنواره بین المللی پژوهش‌های فرهنگی اشاره کنیم که طی چند سال اخیر تعطیل شده بود. قرار بود اختتامیه جشنواره در هفته پژوهش ۲۱ آذر برگزار شود اما به دلیل مشغله آقای رئیس جمهور این مراسم به ۱۹ دی موکول شد. به این دوره از جشنواره پنج هزار اثر از داخل کشور و بیش از ۱۵۰ ثر از خارج از کشور ارسال شد.

    زائری گفت: اقداماتی که براساس حوزه‌های تخصصی انجام می‌دهیم، در اختیار آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می‌دهیم. آقای وزیر و وزارتخانه توجه زیادی به این حوزه دارند اما به هرحال بحث اجرا موضوع مهمی است که مربوط به عوامل مختلفی می‌شود. این روحیه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد و تا کنون توجه شأن به حوزه فرهنگ بر ما ثابت شده است.

    رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در پایان سخنان خود گفت: اجرای پژوهش‌های حوزه فرهنگ در سطح جامعه نیازمند بودجه است. برای مثال بازی و انیمیشن سرمایه عظیمی را می‌طلبد که از توان دولت خارج است و بخش خصوصی باید وارد میدان شود.

    محمد آقاسی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    محمد آقاسی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه این نشست خبری گفت: اشکال بزرگی که در نظام دانشگاهی وجود دارد این است که علم برای علم شده است.

    وی ادامه داد: در دانشگاه گویا جامعه و مسائل جامعه فراموش شده، مهم حل مسأله است، اما این روز‌ها بازار جعل مسأله داغ است و امروز در حوزه فرهنگ، علم روی تخته سیاه مانده و نیامده برای کمک جامعه و حل مسائل جامعه و این اتفاق اقدام مبارکی است.

    مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اینکه هوای آلوده فرهنگ را اگر تنفس کنیم نمی‌توانیم به تولیدات قوی فرهنگی دست پیدا کنیم، گفت: دفتر مطالعات ملزم شده که در زمینه فراخوان فعال باشد، اتفاق خوبی که قبلاً افتاد تغییر نام معاونت مطبوعاتی است و دفتر مطالعات تلاش می‌کند حوزه ارتباطات و رسانه‌ها را پوشش دهد.

    آقاسی ادامه داد: چند حوزه مفهومی مد نظر ما است اول بازآرایی نظام رسانه‌های کشور ما خود را ملزم می‌دانیم در شرایط رسانه‌ای جدید کشور کار کنیم و شاخص‌ها را استخراج کنیم، پارسال جشنواره مرحوم مقدسی را برگزار کردیم.

    وی ادامه داد: هوش مصنوعی موضوع دیگر است و همایشی هم در این راستا برگزار کردیم با موضوع هوش مصنوعی و رسانه‌ها، وزیر هم دستور داد در حوزه هوش مصنوعی و رسانه دبیرخانه تشکیل شود.

    مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت ارشاد، در پایان سخنان خود گفت: آینده سازمان‌های خبری، اعتماد رسانه‌ای، اخلاق رسانه‌ای با هوش مصنوعی، قوانین مالکیت فکری و هوش مصنوعی، آینده رسانه و بازاریابی و تبلیغات، رسانه‌های محلی و تأثیر‌گزاری‌های محلی، سیاست گذاری و قوانین رسانه‌ای سرفصل موضوعات ما در فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی است.

    بنا به این گزارش، طبق این فراخوان رساله‌های دکتری تا سقف 50 میلیون تومان مورد حمایت قرار خواهند گرفت و به اساتید راهنما و مشاور نیز مشابه حق‌الزحمه دانشگاه‌ها پرداخت خواهد شد.  همچنین از پیشنهادهای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بنابر آیین‌نامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در چارچوب طرح‌های پژوهشی کاربردی حمایت به عمل خواهد آمد.

     

    محورهای اصلی فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی – سیاستی مرتبط با حوزه «دولت و فرهنگ» به این شرح است:

    اندیشه فرهنگیدیدگاه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون فرهنگدیدگاه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون مدیریت فرهنگ و سیاستگذاری فرهنگینظریه فرهنگینظریه «حکمرانی نوین فرهنگی» جمهوری اسلامی «نظریه فرهنگی» جمهوری اسلامی- نگرش فلسفیگفتمان‌شناسی رابطه «دولت و فرهنگ» – نگرش جامعه‌شناختیگفتمان انقلاب اسلامی و مساله «اداره فرهنگ» سیاستگذاری فرهنگی در دولت سیزدهمالگوهای حمایت‌گری دولت در حوزه فرهنگتبیین ارتباط دولت با مراکز پژوهشی حوزه فرهنگدولت سیزدهم و «مردمی‌سازی فرهنگ» دولت سیزدهم و «اقتصاد فرهنگ» دولت سیزدهم و «اقتصاد سیاسی فرهنگ» آسیب‌شناسی مدیریت فرهنگآسیب‌شناسی نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامیتحلیل و نقد نظام مجوزدهی در حوزه فرهنگتحلیل و آسیب‌شناسی نظام بودجه‌ریزی فرهنگی کشورآسیب‌شناسی رویکردهای تصدی‌گرانه، حمایتی و نظارتی فرهنگآینده‌پژوهی فرهنگیهوش مصنوعی و مساله «اداره فرهنگ» فناوری‌های جدید فرهنگیفضای سایبر و تغییرات فرهنگی ایران «رویای ایرانی» و تصویرپردازی فرهنگیروندهای آینده فرهنگی جهان.

    این گزارش می افزاید، استادان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران حوزه سیاستگذاری و فرهنگ تا پایان بهمن 1402 فرصت خواهند داشت پیشنهادهای پژوهشی- سیاستی خود را در قالب طرح پژوهشی، گزارش سیاستی، رساله دکتری، و کتاب تألیفی در حوزه دولت و فرهنگ به دبیرخانه فراخوان ارسال نمایند.

    گفتنی است، دبیرخانه فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی- سیاستی مرتبط با حوزه «دولت و فرهنگ»، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به نشانی تهران، خیابان ولیعصر (عج)، خیابان دمشق، شماره ۹ واقع است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۹۱۹۱۸۸ یا نشانی الکترونیکی pazhoheshi@ricac.ac.ir تماس حاصل فرمایید.

    خبرنگار: منصور عربگل

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=338015

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم