• امروز : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
2

تفاوت ساتنا و پایا و شبا و چک بین بانکی چیست؟

  • کد خبر : 336354
  • 11 آذر 1402 - 14:04
تفاوت ساتنا و پایا و شبا و چک بین بانکی چیست؟

فهرست محتوا تفاوت ساتنا و پایا و شبا و چک بین بانکی چیست؟ برای بسیاری از ما پیش آمده است که نسبت به خرید کالا قسطی اقدام کرده و یا موظف به پرداخت مبلغ کالای خریداری‌شده بوده و در یک روز، چندین مرتبه مجبور به انتقال وجه شده باشیم. در برخی مواقع، ممکن است از […]

فهرست محتوا


  • تفاوت ساتنا و پایا و شبا و چک بین بانکی چیست؟

    برای بسیاری از ما پیش آمده است که نسبت به خرید کالا قسطی اقدام کرده و یا موظف به پرداخت مبلغ کالای خریداری‌شده بوده و در یک روز، چندین مرتبه مجبور به انتقال وجه شده باشیم. در برخی مواقع، ممکن است از خود بپرسید که چگونه می‌توان مبالغ بالا را از یک بانک به بانک دیگر منتقل کرد.

    در دنیای تکنولوژی‌محور امروزی، انتقال وجه از طریق پول نقد و به‌صورت فیزیکی، چندان محبوب به‌نظر نمی‌رسد؛ به‌همین‌دلیل است که بانک‌ها، سامانه‌های الکترونیکی کارآمدی را برای این منظور به وجود آورده‌اند که با پرداخت کارمزد بسیار کمی، قادر به استفاده از آن‌ها خواهید بود.

    بر اساس قوانین جدید بانک مرکزی، از سقف کارت‌به‌کارت در اپلیکیشن‌های موبایلی تا حد زیادی کاسته شده و حداکثر مبلغ مجاز انتقال وجه به 1 تا 3 میلیون تومان در هر شبانه‌روز تقلیل یافته است.

    این درحالی است که حواله‌هایی نظیر چک بین بانکی یا حواله‌های مبتنی بر شماره شبا مانند ساتنا یا پایا، امکان انتقال مبالغ بسیار بالا را میسر ساخته‌‌اند. شما همچنین، قادر خواهید بود تا از شرایط فروش طلا اقساطی فروشگاه‌های آنلاین بهره برده و با استفاده از این حواله‌ها نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام نمایید.

    در این مقاله، به ذکر ویژگی‌های هریک و مقایسه آن‌ها با یکدیگر خواهیم پرداخت.

    شبا

    شبا، شناسه منحصربه‌فرد حساب‌های بانکی است که در سال 1388 با هدف سرعت بخشیدن به انتقال وجه ازطریق شماره شبا و همچنین، یکپارچه‌سازی حساب‌های بانکی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد.

    شماره شبا، اطلاعات مختلفی از قبیل نام بانک، کد شعبه، نوع حساب، شماره حساب و مواردی از این دست را در خود جای داده است؛ بنابراین، برای انتقال وجه از طریق شبا، داشتن این شماره کافی بوده و به اطلاعات بیشتری از حساب مقصد نیاز نیست.

    سقف مجاز انتقال وجه با شماره شبا بیشتر از اپلیکیشن‌های موبایلی و حواله‌هایی مانند ساتنا بوده و حداکثر مبلغ قابل انتقال ازطریق شبا در هر شبانه‌روز 100 میلیون تومان است.

    توجه داشته باشید که امکان دریافت شماره شبا برای انواع حساب‌های بانکی با مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها و یا از طریق سامانه‌های آنلاین، امکان‌پذیر است.

    درحال حاضر، سامانه‌های زیادی هستند که عملیات انتقال وجه را ازطریق شماره شبا انجام می‌دهند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حواله‌های ساتنا و پایا اشاره کرد که در ادامه، به ذکر ویژگی‌های هریک خواهیم پرداخت.

    شما می‌توانید از شرایط فروش اقساطی فروشگاه‌هایی نظیر شهر لوازم خانگی بهره برده و با استفاده از این سامانه‌ها، نسبت به بازپرداخت کالا قسطی خریداری‌شده اقدام نمایید.

    ساتنا

    سانتا که در سال 1385 به وجود آمد، نوعی سامانه الکترونیکی ناخالص آنی است که امکان انتقال بدون محدودیت مبالغ متفاوت را بدون کسر هیچ کارمزدی فراهم می‌آورد.

    هرگونه انتقال مبلغ، فقط در ساعات کاری بانک‌ها انجام شده و مدت زمان آن، بین 2 ثانیه تا 20 دقیقه متغیر است؛ بنابراین، چنان‌چه عملیات انتقال وجه شما تا پایان ساعات اداری انجام نپذیرد، به روز بعد موکول می‌شود. ساعات کاری بانک‌ها به‌جز آخر هفته‌ها، 8 تا 13 و پنج‌شنبه‌ها نیز از ساعت 8 تا 12 است؛ به‌همین‌دلیل، پیشنهاد می‌کنیم که این فرایند را در ابتدای صبح انجام دهید تا مبادا با مشکلی مواجه شده و انتقال وجه شما، یک روز عقب بیفتد.

    حواله ساتنا، امکان انتقال وجه با حداقل مبلغ 50 میلیون تومان را فراهم آورده و به‌این‌ترتیب، محدودیت‌های انتقال بانکی را تا حد زیادی مرتفع می‌کند.

    به‌این‌ترتیب، شما می‌توانید نسبت به خرید کنسول بازی قسطی از فروشگاه‌هایی که شرایط فروش اقساطی ارائه می‌دهند، اقدام نموده و درصورت نیاز، مبلغ پیش‌پرداخت یا اقساط را ازطریق این حواله واریز نمایید.

    پایا

    پایا، همچون ساتنا، یک سامانه انتقال وجه الکترونیکی است که برای انتقال وجه از یک حساب به حسابی دیگر در همان بانک یا بانکی دیگر به کار می‌رود؛ به‌این‌ترتیب، شما با استفاده از پایا قادر خواهید بود تا مبالغی را از حساب بانکی خود به سایر حساب‌ها حواله نمایید.

    یکی از قابلیت‌های این سامانه امکان تعریف شماره کارت مشتریان و یا حقوق کارمندان است؛ بنابراین، شما با استفاده از این سرویس می‌توانید هر وجهی را که می‌خواهید، در موعد مقرر به حساب شخص مورد نظرتان واریز نمایید.

    شیوه کار سامانه پایا به این صورت است که مبلغ مورد نظر را در چند نوبت و با فاصله زمانی از یکدیگر به حساب مقصد واریز می‌نماید. این مورد باعث شده است تا حواله ساتنا از محبوبیت بیشتری نسبت به پایا برخوردار باشد؛ چرا که سرعت بالاتری دارد. حداقل و حداکثر مبلغ مجاز برای انتقال از طریق پایا، به‌ترتیب 1 ریال و 99.999.999 تومان است.

    انتقال وجه در یکی از بازه‌های زمانی 4 تا 6 بامداد، 10 تا 11:30 صبح، 14 تا 15:30 ظهر و 18 تا 20 غروب انجام می‌پذیرد. بنابراین، انتقال وجه به این روش، مستلزم باز بودن بانک‌ها نیست؛ اما، ممکن است تا 12 ساعت نیز به طول انجامد.

    توجه داشته باشید که درصورت انجام پذیرفتن حواله پایا، امکان ابطال یا بازگشت آن وجود ندارد؛ بنابراین، پیش از انتقال وجه، حتماً اطلاعات حساب مقصد را چندبار بررسی کنید؛ همچنین، به‌خاطر داشته باشید که انتقال وجه پایا، تنها در روزهای کاری امکان‌پذیر است.

    چک بین بانکی

    چک بین بانکی، نوعی چک رمزدار است که توسط بانک صادر می‌شود و امنیت بیشتری نسبت به چک‌های معمولی دارد. این نوع چک‌ها، انتقال پول از یک بانک به بانکی دیگر را میسر می‌سازند.

    توجه داشته باشید که داشتن دسته چک، لازمه دریافت چک رمزدار نیست؛ بلکه، دریافت چک بین بانکی با ارائه درخواست به بانک و بدون داشتن دسته چک نیز امکان‌پذیر است.

    با توجه به موارد گفته‌شده، چک‌های بین بانکی از مهم‌ترین انواع چک‌ها به‌شمار می‌روند؛ زیرا، علاوه‌بر فراهم آوردن امکان انتقال وجه از یک بانک به بانکی دیگر، تضمین امنیت آن‌ها نیز برعهده بانک است.

    نکته حائز اهمیت دیگر، این است که امکان صدور چک‌های بین بانکی در وجه حامل وجود ندارد؛ چرا که این نوع چک‌ها، فقط به نام گیرنده چک صادر می‌شوند.

    جهت وصول چک بین بانکی باید به بانک مقصد مراجعه نمود. متصدی، رمز چک را از شما طلب خواهد کرد. درصورت تایید رمز، مبلغ چک به حساب معرفی‌شده واریز خواهد شد؛ اما، باید به این نکته توجه داشته باشید که امکان وصول چک بین بانکی تا پایان ساعت اداری بانک‌ها که در ایام هفته تا ساعت 13 است، امکان‌پذیر بوده و درصورتی که تا این ساعت موفق به حضور در شعبه مورد نظر نشوید، عملیات وصول چک به روز بعد موکول خواهد شد.

    جمع‌بندی

    همان‌طور که گفته شد، با توجه به کاهش سقف انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های موبایلی، سامانه‌‌های الکترونیکی مبتنی بر شماره شبا مانند ساتنا و پایا بیش از پیش مورد استفاده عموم قرار گرفته‌اند. شما همچنین، امکان انتقال مبالغ سنگین از طریق چک بین بانکی را نیز خواهید داشت.

    به‌این‌ترتیب، شما می‌توانید نسبت به خرید پلی‌ استیشن قسطی اقدام نموده و بازپرداخت مبلغ کالا قسطی را از طریق این سامانه‌ها ترتیب عمل دهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=336354

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم