×
  • بانک ملی

    پزشکیان تشریح کرد: برنامه همکاری ایران و قزاقستان برای بخش خصوصی

  • کد نوشته: 379589
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۴
  • 184 بازدید
  • ۰
  • همکاری ایران و قزاقستان در بخش خصوصی؛ نگاه پزشکیان مسعود پزشکیان در پایان سفر خود به قزاقستان، پیام روشنی به بازرگانان داد: تهران آماده است تا سطح روابط تجاری خود را با آستانه از ۳۴۰ میلیون دلار فعلی به ۳ میلیارد دلار برساند و در این مسیر، دست بخش خصوصی را می‌فشارد. رئیس‌جمهور کشورمان عصر […]

    پزشکیان تشریح کرد: برنامه همکاری ایران و قزاقستان برای بخش خصوصی

    همکاری ایران و قزاقستان در بخش خصوصی؛ نگاه پزشکیان

    مسعود پزشکیان در پایان سفر خود به قزاقستان، پیام روشنی به بازرگانان داد: تهران آماده است تا سطح روابط تجاری خود را با آستانه از ۳۴۰ میلیون دلار فعلی به ۳ میلیارد دلار برساند و در این مسیر، دست بخش خصوصی را می‌فشارد.

    رئیس‌جمهور کشورمان عصر پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۴، در همایش تجاری مشترک ایران و قزاقستان، با تأکید بر سیاست همسایگی، قزاقستان را «شریک راهبردی» ایران خواند و اعلام کرد که دولت ایران از هر طرحی که باعث رفاه مردم دو کشور شود، تمام‌قد حمایت می‌کند.

    احیای روح «جاده ابریشم» در قرن جدید

    پزشکیان با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی، گفت: «رابطه ما فقط سیاسی نیست؛ ریشه در تاریخ و فرهنگ دارد. از زمان جاده ابریشم تا امروز، دو ملت همواره به دنبال تجارت و دوستی بوده‌اند. حالا زمان آن رسیده که این میراث کهن را به یک شبکه مدرن و پایدار از سرمایه‌گذاری مشترک تبدیل کنیم.»

    به گفته رئیس‌جمهور، تهران هیچ مرز و محدودیتی برای گسترش روابط با قزاقستان قائل نیست و این دیدارها سنگ‌بنای یک جهش اقتصادی بزرگ خواهد بود.

    آمارها راضی‌کننده نیستند

    بخش مهم سخنان رئیس‌جمهور، نقد صریح حجم فعلی تجارت بود. او با بیان اینکه حجم مبادلات ۳۴۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۴ شایسته ظرفیت‌های دو کشور نیست، گفت:

    «اراده رهبران دو کشور بر توسعه است، اما اعداد و ارقام فعلی با پتانسیل ما فاصله زیادی دارد. ما باید با اجرای دقیق توافق‌نامه‌ها، طبق یک «نقشه راه» مشخص، این عدد را به ۳ میلیارد دلار برسانیم.»

    گام‌های عملی برای رسیدن به هدف

    پزشکیان به اقدامات اخیر برای تسهیل تجارت اشاره کرد و موارد زیر را از دستاوردهای مهم دانست:

    امضای موافقت‌نامه‌های حمل‌ونقل.

    تسهیل صدور روادید برای بازرگانان.

    توسعه همکاری‌های گمرکی.

    او در پایان از بخش خصوصی و دولتی هر دو کشور خواست تا تمام توان خود را برای رفع موانع به کار گیرند تا مصوبات کمیسیون مشترک اقتصادی روی کاغذ نماند و اجرایی شود.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *