×
  • بانک ملی

    نفوذ راهبردی ایران در منطقه نفوذ آمریکا شدت گرفت

  • کد نوشته: 370767
  • ۲۶ تیر ۱۴۰۴
  • 117 بازدید
  • ۰
  • ایران با یک جهش خیره‌کننده در صادرات به قاره آفریقا، به سمت هدف گرفتن "حیاط خلوت سنتی آمریکا" خیز برداشته است. تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد که صادرات ایران به آفریقا در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ بیش از ۸۵ درصد افزایش یافته و حالا حضور تجاری ایران به ۳۲ کشور آفریقایی گسترش یافته است. این مسیری است که رقبای بزرگی مثل چین سال‌ها پیش آغاز کرده بودند و اکنون ایران نیز با سرعت به آن پیوسته است.
    نفوذ راهبردی ایران در منطقه نفوذ آمریکا شدت گرفت

    شوکه شدن آمریکا از نفوذ ایران در آفریقا: صادرات ۸۵ درصد رشد کرد

    ایران با یک جهش خیره‌کننده در صادرات به قاره آفریقا، به سمت هدف گرفتن “حیاط خلوت سنتی آمریکا” خیز برداشته است. تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد که صادرات ایران به آفریقا در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ بیش از ۸۵ درصد افزایش یافته و حالا حضور تجاری ایران به ۳۲ کشور آفریقایی گسترش یافته است. این مسیری است که رقبای بزرگی مثل چین سال‌ها پیش آغاز کرده بودند و اکنون ایران نیز با سرعت به آن پیوسته است.

    جهش بی‌سابقه در صادرات به آفریقا و بهبود تراز تجاری

    محمدرضا صفری، سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران، با اعلام این خبر، رشد ۸۵ درصدی صادرات به کشورهای آفریقایی در بهار ۱۴۰۴ را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تأیید کرد. هم‌زمان، کاهش واردات ایران از آفریقا باعث شده تا تراز تجاری کشور در این قاره ۱۱۳ درصد رشد کند. این ارقام نشان‌دهنده تغییر جهت استراتژیک و موفقیت‌آمیز ایران در بازارهای آفریقایی است.

    گسترش نفوذ ایران: از ۲۷ به ۳۲ کشور آفریقایی

    صفری تاکید کرد که تعداد کشورهای هدف صادراتی ایران در قاره آفریقا از ۲۷ کشور به ۳۲ کشور افزایش یافته است. این گسترش جغرافیایی، فرصتی بی‌نظیر برای تقویت حضور اقتصادی ایران در سراسر این قاره پهناور فراهم می‌کند و نشان از عمق استراتژی جدید تجاری ایران دارد.

    اجلاس همکاری اقتصادی: کاتالیزور اصلی جهش تجاری

    یکی از مهم‌ترین عوامل این جهش چشمگیر در صادرات، برگزاری موفق اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا بوده است. صفری با اشاره به تاثیر این اجلاس، تاکید کرد که با اجرای دقیق مصوبات ستاد آفریقا، این روند رو به رشد می‌تواند با شتابی بسیار بیشتر در آینده نیز ادامه یابد. این اجلاس بستر مناسبی برای شناسایی فرصت‌ها و رفع موانع تجاری فراهم کرده است.

    راهبردهای نوین: صادرات ارزش‌افزوده و تولید فراسرزمینی

    سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران، با در نظر گرفتن تحولات جهانی (مانند افزایش هزینه‌های انرژی و حمل‌ونقل، کاهش حمایت‌های مالی و تعرفه‌های جدید آمریکا علیه صادرات آفریقایی)، راهبردهای جدیدی را برای تجارت با آفریقا پیشنهاد داده است:

    تمرکز بر صادرات محصولات نهایی با ارزش افزوده بالا: به جای صادرات مواد خام، ایران باید به سمت محصولاتی برود که فرآوری شده‌اند و ارزش بیشتری دارند.

    سرمایه‌گذاری در تولید فراسرزمینی در کشورهای آفریقایی: این یعنی احداث کارخانه‌ها یا واحدهای تولیدی ایرانی در خاک آفریقا، که هم به اقتصاد محلی کمک می‌کند و هم دسترسی ایران به بازارهای منطقه را تسهیل می‌بخشد.

    این راهبردها شباهت زیادی به رویکرد موفق کشورهایی مانند چین دارد که سال‌هاست با سرمایه‌گذاری و تولید در آفریقا، سهم قابل توجهی از بازارهای این قاره را به خود اختصاص داده‌اند. به نظر می‌رسد ایران نیز قصد دارد با الگوبرداری از این مدل‌های موفق، جایگاه خود را در این قاره استراتژیک مستحکم کند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *