• امروز : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳
3

رشد ۵۶ درصدی ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا در سال 98

  • کد خبر : 97014
  • 15 فروردین 1399 - 12:57
رشد ۵۶ درصدی ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا در سال 98

ارزش معاملات بورس کالای ایران در حالی در سالی که گذشت به بیش از ۱۶۹ هزار و ۱۲۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان رسید که ارزش معاملات بازار فیزیکی این بورس نیز رشد ۵۶ درصدی را تجربه کرد. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ارزش معاملات بورس کالای ایران در سال ٩٨ به بیش از 169 هزار و 120 میلیارد و 720 میلیون تومان رسید که از نکات قابل توجه معاملات سال گذشته بورس کالا، رشد عمده متغیرهای بازار فیزیکی بود.
بر این اساس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در سالی که گذشت معامله گران بیش از 26 میلیون و 335 هزار تن انواع کالا را در حالی دادوستد کردند که ارزش معاملات این بازار به 137 هزار و 609 میلیارد تومان رشد کرد؛ حجم و ارزش کل بازار فیزیکی به ترتیب 6.1 و 56 درصد رشد را نسبت به سال 1397 تجربه کرد.
همچنین از کل معاملات این تالار حدود 10 میلیون و 408 هزار تن کالا به صورت سلف، 625 هزار تن کالا به صورت نسیه و بیش از 15 میلیون و 321 هزار تن کالا به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفت.
این گزارش می‌افزاید:‌ نگاهی به جدول معاملات بازار فیزیکی بیانگر آن است که در کارنامه ای قابل قبول حجم و ..

  • ارزش معاملات بورس کالای ایران در حالی در سالی که گذشت به بیش از ۱۶۹ هزار و ۱۲۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان رسید که ارزش معاملات بازار فیزیکی این بورس نیز رشد ۵۶ درصدی را تجربه کرد.

     

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ارزش معاملات بورس کالای ایران در سال ٩٨ به بیش از 169 هزار و 120 میلیارد و 720 میلیون تومان رسید که از نکات قابل توجه معاملات سال گذشته بورس کالا، رشد عمده متغیرهای بازار فیزیکی بود.

    بر این اساس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در سالی که گذشت معامله گران بیش از 26 میلیون و 335 هزار تن انواع کالا را در حالی دادوستد کردند که ارزش معاملات این بازار به 137 هزار و 609 میلیارد تومان رشد کرد؛ حجم و ارزش کل بازار فیزیکی به ترتیب 6.1 و 56 درصد رشد را نسبت به سال 1397 تجربه کرد.

    همچنین از کل معاملات این تالار حدود 10 میلیون و 408 هزار تن کالا به صورت سلف، 625 هزار تن کالا به صورت نسیه و بیش از 15 میلیون و 321 هزار تن کالا به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفت.

    این گزارش می‌افزاید:‌ نگاهی به جدول معاملات بازار فیزیکی بیانگر آن است که در کارنامه ای قابل قبول حجم و ارزش معاملات تالارهای صنعتی و معدنی، فرآورده های نفتی، بازار فرعی و طلا افزایش یافته است. همچنین ارزش معاملات تالار پتروشیمی رشد داشته و حجم معاملات با کاهش ٢ درصدی تقریبا به اندازه حجم بازار سال ٩٧ باقی مانده است. در این میان تنها حجم و ارزش تالار کشاورزی کاهش یافته که تمرکز اصلی در این حوزه به توسعه ابزارهای مالی معطوف بود که در پی آن شاهد معاملات پرحجم زعفران، پسته و زیره سبز در بازارهای مالی بودیم.

    معامله ٩ میلیون تن فولاد

    در تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز بیش از 9 میلیون و 700هزار تن کالا به ارزش 61 هزار و 231 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت تا رشد 24.8 درصدی در حجم و 87 درصدی در ارزش معاملات سال گذشته را به پایان برساند.

    در دوره مذکور بیشترین حجم معاملات این تالار مربوط به محصولات گروه فولاد بود به طوری که بیش از 9 میلیون تن انواع محصولات فولادی به فروش رسید. معامله 218 هزار تن انواع مس، 198 هزار تن آلومینیوم و 115 هزار تن سنگ آهن نیز از دیگر معاملات پرحجم سال گذشته بورس کالا بود. محصولاتی همچون روی، انواع کنسانتره، کنسانتره مولیبدن، کک، خاک روی و سرب نیز در بازار معامله شد.

    یکه تازی زعفران و خرما در تالار کشاورزی

    در بخش بازار فیزیکی در تالار محصولات کشاورزی نیز 4051 تن انواع محصول به ارزشی حدود 9 میلیارد و 358 میلیون تومان خرید و فروش شد که زعفران و خرما دو محصول اصلی معامله شده در تالار مذکور بود.

    دادوستد 4.6 میلیون تن محصول شیمیایی و پلیمری

    در تالار محصولات پتروشیمی در حالی حدود 4.6 میلیون تن کالا به ارزش 42 هزار و 452 میلیارد تومان معامله شد که ارزش این تالار با رشد 38 درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه بود به طوری که بیش از 3.2 میلیون تن محصول به صورت نقدی و 1.3 میلیون تن به صورت سلف فروخته شد؛ ارزش معاملات نیز 2 درصد کاهش یافت و حجم معاملات نسیه نیز به 6016 تن کالا رسید. همچنین، در تالار مذکور حدود 1.3 میلیون تن محصول شیمیایی و 3.2 میلیون تن محصولات پلیمری معامله شد.

    بازار 33 هزار میلیارد تومانی فرآورده های نفتی

    در تالار فرآورده های نفتی نیز حجم و ارزش معاملات به ترتیب رشد 15 و 51 درصدی را به نسبت معاملات سال ٩٧ ثبت کردند. به طوری که در این تالار بالغ بر 11 میلیون و 942 هزار تن انواع کالا معامله شد و ارزش 33 هزار و 145 میلیارد تومانی را ثبت کرد.

    در این تالار وکیوم باتوم با دادوستد 5.4 میلیون تن، انواع قیر با 4.6 میلیون تن و لوب کات با حجم 1.4 میلیون تنی عمده حجم معاملات را به خود اختصاص دادند. روغن، گوگرد، عایق رطوبتی و سلاپس واکس دیگر محصولات معامله شده در این تالار بودند. عمده معاملات این تالار به صورت نقدی انجام شد، به طوری که از 11.9 میلیون کالای دادوستد شده، بیش از 10 میلیون تن آن به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفت.

    رشد 22 درصدی حجم معاملات تالار فرعی

    معامله 92 هزار و 514 تن کالا در بازار فرعی بورس کالا نیز رشد 22 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن رقم زد. ارزش معاملات این تالار نیز با افزایش 40 درصدی به رقمی حدود 475 میلیارد تومان رشد کرد. کالاهایی از جمله محصولات گروه فولاد، ضایعات، پلیمر، محصولات کشاورزی و شیمیایی، روی، خاک معدنی و فرآورده های نفتی در این تالار دادوستد شد.

    روزهای طلایی در تالار نقره ای

    در سال گذشته 531 کیلوگرم طلا نیز در تالار نقره ای عرضه و معامله شد که ارزش آن به بیش از 295 میلیارد و 421 میلیون تومان رشد کرد. به این ترتیب، ثبت رشد 224 و 357 درصدی رهاورد معاملات طلایی این کالا در بورس کالا طی سال 98 بود.

    انعقاد بیش از 15 میلیون قرارداد مشتقه

    معامله گران طی سال گذشته در بخش معاملات بازار مشتقه بورس کالای ایران بیش از 15 میلیون و 788 هزار قرارداد آتی و اختیار معامله را در حالی منعقد کردند که از نظر حجمی با رشد 3 درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه شد. ارزش معاملات سالانه این بازار نیز به رقمی نزدیک 25 هزار میلیارد تومان رسید. به این ترتیب، عمده حجم و ارزش معاملات این بازار از انعقاد بیش از 15 میلیون و 734 قرارداد آتی رقم خورد. با این حال قراردادهای اختیار معامله در سال 98 با رشد 129 و 67 درصدی در حجم و ارزش قراردادهای منعقده رو به رو شد.

    بازار 6.5 هزار میلیارد تومانی ابزارهای مالی

    ارزش معاملات در بازار ابزارهای مالی بورس کالا طی سال 1398 به بیش از 6.5 هزار میلیارد تومان به ثبت رسید.

    در دوره مذکور، بیش از 21 میلیون و 636 هزار اوراق سلف موازی استاندارد در این بازار معامله شد که ارزش 813 میلیارد تومانی را در پی داشت.

    معامله 67 میلیون و 908 هزار اوراق گواهی سپرده کالایی نیز ارزش 3 هزار و 995 میلیارد تومانی را در بازار مذکور در پی داشت.

    معامله گران بیش از 830 میلیون و 924 هزار واحد سرمایه گذاری را در صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر کالا خریداری کردند که ارزش این تعداد واحد به بیش از 1.7 هزار میلیارد تومان رسید.

    اقدامات بورس کالا در جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونادرخواست دبیر کل کانون کارگزاران برای عرضه محصولات در بورس کالاپیشنهاد عرضه ذرت و جو در بورس کالا، روی میز هیات دولت

    انتهای پیام/

    لینک منبع

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=97014

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم