• امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
4

دکتر صالحی در آئین پایانی سومین جشنواره انجمن های ادبی «جایزه ملک الشعرای بهار»: شهید مطهری با شناسه‌های مختلف و متنوع در ذهن ما شناخته می‌شود و او یکی از پایه‌گذاران انقلاب اسلامی است

  • کد خبر : 23263
  • 13 اردیبهشت 1398 - 13:42
دکتر صالحی در آئین پایانی سومین جشنواره انجمن های ادبی «جایزه ملک الشعرای بهار»: شهید مطهری با شناسه‌های مختلف و متنوع در ذهن ما شناخته می‌شود و او یکی از پایه‌گذاران انقلاب اسلامی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادارات ارشاد استانی، وزارت فرهنگ و بنیاد شعر و ادبیات داستانی آماده هستند که با طرح‌های مشترک، فرصت‌های ملی خود را بر قله ادبیات احیا کنند.

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادارات ارشاد استانی، وزارت فرهنگ و بنیاد شعر و ادبیات داستانی آماده هستند که با طرح‌های مشترک، فرصت‌های ملی خود را بر قله ادبیات احیا کنند.

    به گزارش خبرنگار حوزه عمومی پول بانک، دومین مجمع انجمن‌های ادبی ایران و آئین پایانی سومین جشنواره انجمن های ادبی «جایزه ملک الشعرای بهار»، صبح امروز پنجشنبه 12 اردیبهشت ماه 98، با حضور دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات ایرانیان، غلامرضا طریقی دبیر کل سابق انجمن‌های ادبی ایران، مهرناز مهری آزاد دبیرکل جدید انجمن‌های ادبی ایران، مرتضی سرهنگی، بهروز جلالی، اهالی شعر و ادب، جمعی از اعضای انجمن های ادبی سراسر کشور و اصحاب رسانه، در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه برگزار گردید.

    دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

    دکتر سیدعباس صالحی، در ابتدای این مراسم، ضمن گرامیداشت روز معلم گفت: چهلمین سالگرد شهید مطهری را گرامی می‌داریم. شهید مطهری با شناسه‌های مختلف و متنوع در ذهن ما شناخته می‌شود و او یکی از پایه‌گذاران انقلاب اسلامی است. یکی از وجهه‌های کمتر شناخته شده وی جایگاهی است که او در ادبیات دارد. جایگاهی که نمی‌توان آن را فراموش کرد.

    وی ادامه داد: شهید مطهری از طلایه ‌داران و پیشگامان ادبیات داستانی و آئینی ماست. کتاب «داستان راستان» شهید مطهری با ١٢۵ داستان یک تحول برای ادبیات ما بود تا بدانیم که چگونه می‌توانیم میراثمان را با یک زبان خوب و ادبی به نسل کودکان، نوجوانان و جوانان منتقل کنیم. همانطور که می‌دانید «داستان راستان» به عنوان یک اثر پرمخاطب در ۵٠ سال اخیر شناخته شده که توانسته با نسل‌های مختلف ارتباط برقرار کند.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جنبه‌های ادبیات عرفانی در آثار شهید مطهری ادامه داد: با بررسی در آثار شهید مطهری می‌توانیم با نسبت ادبیات عرفانی وی آشنا شویم. ویژگی‌ای که در ادبیات ایران جایگاه خاصی دارد. شهید مطهری یک فقیه یا فیلسوف کلاسیک نبود و ادیبی بود که فلسفه، حکمت، عرفان، فقه و قرآن را به خوبی می‌شناخت و این نکته کمی نیست که ذوق ادبی با معرفت مخلوط شود و معرفت خالی از ذوق نباشد.

    دکتر صالحی، افزود: حکمت ترکیبی از معرفت و ذوق است و با مطالعه آثار شهید مطهری می‌توانیم بفهمیم که او چگونه با ادبیات عرفانی و آئینی ما مأنوس بوده است.

    وی با اشاره به نگاه ویژه شهید مطهری به حوزه شعر گفت: شهید مطهری با شعر بیگانه نبود. اگر چه اشعار زیادی از او باقی نمانده است اما آثار قابل قبولی از او می‌بینیم. یکی از شعرهایی که از او به یادگار مانده شعری است که در سال ١٣۴٢ در زندان سروده است. جالب است که او در جلد ٢۴ مجموعه آثارش می‌گوید: که آقایی به نام اکایی تبریزی شعری در کنار مثنوی او می‌نویسد که ذوق او را برای سرودن شعری آشکار می‌کند. از این جمله متوجه می‌شویم که کتاب همراه با شهید مطهری در زندان مثنوی بوده است.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،افزود: اگر به آثار شهید مطهری توجه داشته باشیم نگاه ایشان به مبانی نظری و ادبی قابل توجه است. او علاوه بر پاکیزگی نثر در هر جایی که زمینه برای ادبیات خلاقانه فراهم بوده است، از این فرصت استفاده کرده است. در مجموع باید بگویم که ما به دلیل داشتن چنین دانشمندانی به خود می‌بالیم.

    دکتر صالحی، با اشاره به فعالیت انجمن‌های ادبی گفت: آن زمانی که من در معاونت فرهنگی بودم و بحث‌های ادبیات مطرح بود، بیان می‌کردم که انجمن‌های ادبی یک ظرفیت تاریخی و ممتد اجتماعی ماست چرا که انجمن‌های ادبی از یک انگیزش درونی برخوردارند و از طرفی خودکفا هستند و از زاویه‌ای جوشش و رویش‌های خود را دارند. هدف از ایجاد این تشکل، تنها ارتباط با انجمن‌ها نبود چرا که آنچه که اتفاق افتاده است، قدم‌هایی ساختارمند است که حوزه انجمن‌ها را به طور روشن تعریف می‌کند تا بتواند مسئولیت‌های تاریخی خود را به شکل محکم‌تری ادامه دهد.

    وی افزود: دوستان می‌دانند که ساختارهای جدید زمان‌بر است اما خوشبختانه هم هیأت مؤسس پای کار آمده و هم مسیری که طی شده است، مسیر خوبی بوده است. اکنون ١۶٠٠ انجمن ثبت شده است و ۶٠٠ انجمن شناسه گرفته‌اند که اتفاق بسیار خوبی است. طبیعی است که ممکن است این مسیر برای عده‌ای ساده به نظر برسد؛ چرا که کارهای بزن دررو معمولاً زود اتفاق می‌افتد اما ساختارسازی کار راحتی نیست و کسانی که با ساختارسازی آشنا باشند خوب می‌دانند که این کار مثل کاشت درخت گردو زمان می‌برد و باید صبر کرد تا درخت میوه و محصول بدهد. تفاوت کارهای ساختاری با رویدادی در همین است که کارهای ساختاری زمان‌بر است. لذا کاری که اتفاق افتاده را دست کم نگیرید. شاید در این مسیر خطا هم داشته باشیم اما بدون شک مسیر را اشتباه نیامده‌ایم و همین که انسان در این گونه کارها مسیر را اشتباه نرود، کار بزرگی است.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در توضیح مجموعه اصلاحات انجام شده در ٣ سال اخیر گفت: در کنار کارهای بزرگ اتفاقاتی رخ داده که قابل توجه است. یکی از کارهای خوب تبادل تجربه‌ها و ایده‌هایی است که انجمن‌ها با هم دارند و اکنون به عنوان جایزه ملک الشعرای بهار مورد بررسی و تقدیر قرار خواهد گرفت. این نشان می‌دهد که اگر انجمن‌ها به شکل جزیره‌ای و سلولی حرکت می‌کنند، اما اگر با هم ارتباط داشته باشند می‌تواند از تجربه یکدیگر استفاده کنند. به اعتقاد من ایده و مهارت در اجرا سرمایه‌ای کم بدیل است این ایده‌هایی که به جایزه بهار آمده است، می‌تواند یک خط ارتباطی بین انجمن‌های پیشرو باشد.

    دکتر صالحی، ادامه داد: هنوز راه نرفته بسیار است و اگر چه گام‌هایی که با هم برداشتیم، به ظاهر درست بوده است اما با مقصد فاصله زیادی داریم. بدون شک گام‌های تازه در ٣ بخش شهرستان، استان و ملی قابل تعریف است. اکنون فرصتی تازه فراهم شده است چرا که ما دیگر با یک بذر داخل خاک مواجه نیستیم و بذری را می‌بینیم که جوانه زده است و دیده می‌شود و همین دیده شدن مهم است تا همه را متوجه کنیم که چیزی وجود دارد.

    وی با اشاره به فواید برگزاری مجمع انجمن‌های ادبی گفت: ما با این نهاد نورسته می‌توانیم گفت‌وگوهای متنوعی را با مجموعه‌های مختلف برگزار کنیم اگر تا دیروز مجموعه‌ها با یک نام‌های تاریخی و گسسته روبه‌رو بوده‌اند، در حال حاضر با یک ساختار روشن مواجه‌اند و این کمک می‌کند تا گفت‌وگوهای مشخصی داشته باشیم.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: اگر چه با توجه به شرایط کشور امکانات مالی ما در وزارت ارشاد محدود است اما می‌دانیم امکانات ارتباطی ما محدود نیست. این امکان ارتباطی برای فرصت‌سازی می‌تواند مسیر خوب و قابل قبولی را ایجاد کند.

    دکتر صالحی در پایان سخنان خود گفت: ادارات ارشاد استانی، وزارت فرهنگ و بنیاد شعر و ادبیات داستانی آماده هستند که با طرح‌های مشترک، فرصت‌های ملی خود را بر قله ادبیات احیا کنند. این چشم‌اندازی است که ما داریم و باید گام به گام به سمت آن حرکت کنیم و قطعاً این اتفاق یک روزه محقق نخواهد شد.

    بنا به این گزارش، مرتضی سرهنگی به نمایندگی از اهالی قلم و انجمن‌های ادبی نامه‌ای را خطاب به مقام معظم رهبری قرائت کرد که در آن نامه درخواست شده بود تا خانه ملک‌الشعرای بهار واقع در خیابان بهار تهران به انجمن‌های ادبی اختصاص داده شود.


    گفتنی است، در پایان این مراسم و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزیدگان سومین دوره جایزه ملک الشعرای بهار مشخص شدند.

    خبرنگار: مهران احمدی

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=23263

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم