• امروز : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
5

دکتر تقوی نژاد در نشست خبری با خبرنگاران: سازمان مالیاتی به تراکنش‌های بالای ۵ میلیارد تومان به عنوان تراکنش مشکوک رسیدگی می‌ کند

  • کد خبر : 10748
  • 21 شهریور 1397 - 4:44
دکتر تقوی نژاد در نشست خبری با خبرنگاران: سازمان مالیاتی به تراکنش‌های بالای ۵ میلیارد تومان به عنوان تراکنش مشکوک رسیدگی می‌ کند

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: 4 میلیون و 863 هزار و 113 اظهار نامه الکترونیکی در خرداد و تیر گرفته شد. با بررسی 6 هزار تراکنش بالای 5 میلیارد تومان 12 هزار میلیارد فرار مالیاتی شناسایی شد.

  • رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: 4 میلیون و 863 هزار و 113 اظهار نامه الکترونیکی در خرداد و تیر گرفته شد. با بررسی 6 هزار تراکنش بالای 5 میلیارد تومان 12 هزار میلیارد فرار مالیاتی شناسایی شد.

     

    به گزارش خبرنگار اقتصادی پول بانک٬ نشست خبری دکتر سید کامل تقوی نژاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، صبح امروز سه شنبه 20 شهریور ماه 97، با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در ساختمان ستادی سازمان امور مالیاتی کشور برگزار گردید.

    دکتر سید کامل تقوی نژاد، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

    دکتر سید کامل تقوی نژاد، در ابتدای این نشست خبری گفت: از ابتدای شروع طرح تحول سلامت 14 هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و در ۵ ماه امسال 2200 میلیارد تومان به وزارت بهداشت پرداخت شده است.

    وی خاطرنشان کرد: در 5 ماه امسال 1200 میلیارد عوارض به شهرداری تهران دادیم.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: فردی را شناسایی کردیم که 880 میلیارد تومان سپرده داشت و نیز یک مودی واقعی را شناسایی کردیم و 220 میلیارد تومان برگ تشخیص صادر شد.

    دکتر تقوی نژاد، در ادامه گفت: 4 میلیون و 863 هزار و 113 اظهار نامه الکترونیکی در خرداد و تیر گرفته شد. با بررسی 6 هزار تراکنش بالای 5 میلیارد تومان 12 هزار میلیارد فرار مالیاتی شناسایی شد.

    وی افزود: 4 هزار میلیارد اصل و جریمه مالیاتی 205 شرکت پتروشیمی فعال در بورس کالا از محل معافیت صادراتی در مناطق آزاد و ویژه اخذ شد.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، همچنین گفت: تا 25 سکه خرید و فروش شده معاف از مالیات است، جدولی تهیه شده و در اختیار سران قوا برای تصویب است، بیش از هزار سکه خرید و فروش با نرخ 35 درصد مالیات تعلق گیرد.  ۸۳۰ میلیارد برای یک وارد کننده خودرو مالیات تشخیص دادیم.

    دکتر تقوی نژاد، در مورد دریافت مالیات از خرید و فروش ارز، سکه و خودرو اظهار داشت: برای این سه موضوع پیشنهاداتی را به شورای هماهنگی سران سه قوه داده‌ایم که در صورت تصویب بر اساس جداول تعیین شده بتوانیم از این معاملات مالیات بگیریم.

    وی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای قانون مالیات ارزش افزوده تا مرداد سال جاری ۲۶۲ هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض وصول شده که ۸۹ هزار میلیارد تومان آن عوارض به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد شهرداری‌های کشور عمده درآمدهای خود را از محل مالیات ارزش افزوده دریافت می‌کنند که صرف ساخت پل‌، جاده، خیابان، پارک و فضاهای شهری می‌شود.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ادامه داد: ۱۹ هزار میلیارد تومان در مجموع این سال‌ها به شهرداری تهران داده شده و در ۵ ماهه امسال نیز ۱۲۰۰ میلیارد تومان به این شهرداری داده شده است.

    دکتر تقوی نژاد، به درآمدهای مالیاتی وصول‌شده سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: این درآمدها نسبت به ۵ ماهه مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد دارد، همچنین ۹۶ هزار میلیارد تومان سال ۹۶ عملکرد داشتیم و ۹۷ درصد مالیات را محقق کردیم. ۱۸ هزار میلیارد تومان عوارض به شهرداری‌ها پرداخت شد که ۲۰ درصد رشد کرده است.

    وی افزود: درآمد مالیاتی سال ۹۶ نسبت به ۹۵، ۱۵ درصد رشد و عوارض وصول‌شده ۲۰ درصد رشد دارد. همچنین ۱۱۲ هزار میلیارد تومان رقم مصوب مالیات در بودجه امسال است که نسبت به سال قبل ۱۳ درصد رشد دارد.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، یکی از برنامه‌های سازمان مالیاتی را تعیین تکلیف تمام پرونده‌های مالیاتی ماقبل سال ۹۵ خبر داد و گفت: امسال می‌خواهیم این پرونده‌ها را تعیین تکلیف کنیم.

    دکتر تقوی نژاد، افزود: بیش از ۸۵ درصد درآمد ناشی از مالیات ارزش افزوده از طریق تمکین، ابراز و توافق به دست می‌آید. بنابراین رسیدگی سریع به پرونده‌ها در دستور کار است، ۵۵۰ روز یک پرونده در مرحله اول هیأت‌های حل اختلاف برای رسیدگی زمان می‌برد که به ۲۰۰ روز کاهش یافته و زمان‌بندی داریم تا امسال به ۸۰ روز کاهش یابد.

    وی در مورد بدهی‌های مالیاتی تصریح کرد: این بدهی‌ها شامل اصل بدهی و جرایم است که عمده بدهی‌ها را تشکیل می‌دهد بنابراین نسبت به بخشودگی حرایم واحدهای تولیدی تا جایی که قانون اجازه بدهد اقدام خواهیم کرد.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به گسترش پایه‌های مالیاتی، افزود: در این رابطه مطالعاتی انجام دادیم، ۴۰ درصد تولید ناخالص از پرداخت مالیات معاف است که نیازمند بازنگری است. موافق معافیت در راستای حمایت از تولید، ‌عدالت رفع محرومیت و تبعیض‌ها هستیم، اما برخی از معافیت‌هایی استفاده می‌کنند که باید در آن بازنگری شود.

    دکتر تقوی نژاد، در مورد کارت‌های بازرگانی گفت: ۵ هزار میلیارد تومان درآمدی است که از محل مؤدیان واقعی کارت‌های بازرگانی شناسایی شد که به دنبال سوءاستفاده بودند و در ۷ استان شورای تأمین و دستگاه‌های نظارتی و قضایی همکاری صورت گرفته است.

    وی افزود: برخی طرح مالیات بر عایدی سرمایه را مطرح کردند که نیازمند قانون است. در این راستا پیشنهاد‌اتی داریم که اگر اراده مسئولان باشد در کوتاه‌ترین زمان ممکن لایحه آن آماده خواهد شد.

    رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی در مورد مالیات از خانه‌های خالی گفت: وزارت مسکن مکلف است سامانه املاک و اسکان را تهیه کند و اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد. ابتدا گام‌هایی را برداشتند، اما وزیر راه اعلام کرد از عهده این وزارتخانه خارج است و در هیأت دولت مطرح کرد تا این کار از طریق شهرداری‌ها انجام شود و درآمد آن نیز در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد. با توجه به اینکه وزیر اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون دولت با آن موافقت کرد، ما نیز مشکلی نداریم.

    دکتر تقوی ‌نژاد٬ با بیان اینکه سازمان مالیاتی به تراکنش‌های بالای ۵ میلیارد تومان به عنوان تراکنش مشکوک رسیدگی می‌کند، یادآور شد: ۶ هزار تراکنش را بررسی کردیم و ۱۲ هزار میلیارد مالیات تشخیص داده شد،‌۷۰ میلیون رکورد تراکنش‌های حساب‌های بانکی را در اختیار داریم، ۴ هزار تراکشن مشکوک فرار مالیاتی در اختیار استان‌ها قرار گرفته، همچنین هزار مورد فرار مالیاتی در اختیار نهادهای مختلف است.

    وی به ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم اشاره کرد و گفت: مودیانی که از محل این ماده شناسایی شده‌اند، فعالیت‌های بی نام و نشان داشتند که البته بخشی از آنها فعالیت‌ خود را اظهار کرده و همچنین معاملات مخفی داشتند. در این راستا ۴۲۴۰ میلیارد تومان جمع ابرازی آنها بوده که ۹۸۳۰ میلیارد تومان مالیات اخذ کردیم. قبول ندارم که ۴۰ درصد اقتصاد فرار مالیاتی دارند، بلکه معافیت وجود دارد.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، به معافیت‌های مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: سال گذشته از معافیت صادرات در عرضه محصولات پتروشیمی و معاملات بورس کالا اطلاعات افراد مشکوک دریافت شد، ۲۰۵ شرکت فعالیت می‌کردند که اطلاعات آن به ۲۳ اداره کل داده شد و در مجموع ۴ هزار میلیارد تومان اصل و جریمه ناشی از معافیت صادراتی در این مناطق وجود داشت، درحالی‌که اطلاعات آنها باید در سامانه ثامن ثبت شود، اما بازهم تخلف صورت گرفت.

    دکتر تقوی نژاد، به شرکت‌های صوری و فاکتورهای صوری اشاره کرد و گفت: فرانسوی‌ها به این شرکت‌ها نام ققنوس را دادند که عمر کوتاهی دارند اما زیبا هستند، ‌از یک شرکت صوری ۶۰۰ نوع مهر به دست آمد. سال قبل ۵۰۰ شرکت صوری شناسایی شد در مجموع از ابتدای اجرای قانون تاکنون ۴ هزار شرکت شناسایی شدند و اگر کسی با آنها معامله انجام دهد، متضرر می‌شود.

    وی در مورد مودیان جدید گفت: ۱۲۰۰ میلیارد تومان مالیات از طریق سامانه‌ها شناسایی شد که مودیان پرونده نداشتند، یک میلیون و ۹۰۰ هزار مودی جدید شناسایی شده و ۶۰۰ هزار مودی نیز در نوبت رسیدگی هستند.

    رئیس ‌کل سازمان امور مالیاتی٬ در مورد اخذ مالیات از خرید و فروش سکه، ارز و خودرو اظهار داشت: برای این سه موضوع جداولی تنظیم کردیم و در اختیار سران سه قوه در شورای هماهنگی قوا بررسی و در نهایت تصویب شود. مثلاً برای سکه پیشنهاد شده تا ۲۵ سکه از مالیات معاف باشد و بالاتر از هزار سکه نرخ ۳۵ درصد مالیات بگیریم.

    دکتر تقوی ‌نژاد یادآور شد: بانک مرکزی اطلاعات ۵۰ خریدار اول سکه را در قالب یک کاغذ A4‌ شامل کد ملی خریداران در اختیار ما قرار داده و سایر اطلاعات از سامانه استخراج شده، مثلاً یک جوانی تنها یک پراید داشته، بر اساس بیمه شخص ثالث شناسایی شد.

    وی افزود: در مورد خودرو نیز در بودجه سال ۹۷ تأکید شده واردکنندگان خودرو مربوط به سال‌های ۹۶ و ۹۷ علاوه بر مالیاتی که می‌دهند ۶۰ درصد مالیات اخذ شود که البته مشخص نبود کدام دستگاه این کار انجام دهد و ردیف آن مربوط به اداره گمرک بود. بلافاصله به سازمان برنامه و بودجه نامه زدیم تا حکم را مشخص کند. در حال حاضر با شناسایی افراد حقیقی و حقوقی ۲۲ شرکت شناسایی شده و اعمال ماده ۱۸۱ شدند.

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در مورد طرح جامع مالیاتی (سنیم) تصریح کرد: صد درصد پرونده‌های سال جاری در سامانه بررسی می‌شود قبلاً ارتباط دوجانبه میان مودی و ممیز ایجاد می‌شد، اکنون فرآیند رسیدگی در اختیار یک مأمور نیست و چند نفر روی آن کار می‌کنند. سال ۹۶،حدود ۲۷ درصد پرونده‌ها در سنیم بود و سال ۹۵، ۱۰ درصد.

    دکتر تقوی نژاد، در مورد برخورد با متخلفان مالی و اداری اظهار داشت: بر اساس گزارش دستگاه‌های نظارتی شدت برخورد سازمان با متخلفان مالی ۴۰۰ درصد بیشتر از دیگر دستگاه‌ها است. بر این اساس معطل حکم قضایی نماندیم و مدیرکل را اخراج کردیم که رشوه نگرفته بود، اما تخلف داشت.

    وی در مورد لایحه مالیات ارزش افزوده یادآور شد: این لایحه در کمیسیون اقتصادی جمع‌بندی شده و ظرف یک تا دوماه آینده به صحن مجلس تقدیم می‌شود.

    رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور٬ در مورد مالیات پزشکان و رستوران‌ها افزود: در مورد نصب پوز بانکی هیچکس الزام قانونی ندارد، بلکه برای سهولت انجام کار است، اگر تکلیف شود اطلاعات حساب آنها به کاهش فرار مالیاتی کمک می‌کند و می‌توانیم مثلاً از بخشی از اقشار ۴ تا ۵ برابر مالیات بیشتر دریافت کنیم که از روی عدالت است.

    دکتر تقوی ‌نژاد٬ در پایان سخنان خودْ پیرامون اخذ مالیات از سپرده بانکی گفت: از ۳۳ کشور که در این حوزه فعال هستند ۲۳ کشور مالیات از سپرده بانکی بگیرند. طرحی را آماده کردیم و اگر دولت قبول کند اخذ مالیات از سپرده در دست بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرد. سپرده‌ها نیز قطعاً باید مالیات بدهند، همان ‌طور که تولید مالیات می‌دهد.

    خبرنگار: مهران احمدی

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=10748

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم