• امروز : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
3

بانک‌ ها و موسسات اروپایی در نزدیکی ایران

  • کد خبر : 483
  • 05 اردیبهشت 1396 - 0:43
بانک‌ ها و موسسات اروپایی در نزدیکی ایران

به گزارش پایگاه خبری پول بانک، علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی از حضور 35 بانک، شرکت و موسسه مالی اروپایی در چهارمین همایش تجاری و بانکی ایران – اروپا خبر داد. وی  افزود: رویکرد این دوره بررسی روند پیشرفت مبادلات مالی و بانکی یک سال پس از برجام و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران است. […]

  • به گزارش پایگاه خبری پول بانک، علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی از حضور 35 بانک، شرکت و موسسه مالی اروپایی در چهارمین همایش تجاری و بانکی ایران – اروپا خبر داد.
    وی  افزود: رویکرد این دوره بررسی روند پیشرفت مبادلات مالی و بانکی یک سال پس از برجام و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران است.
    او از بلژیک، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، آلمان، فرانسه و هلند به عنوان کشورهایی یاد کرد که به این همایش دعوت شده اند.
    خبرنگاری از دیواندری درباره مسدود شدن حساب بانکی کاربران ایرانی در انگلیس پرسید که وی با ابراز بی اطلاعی در زمینه جزئیات آن اظهار داشت: به طور طبیعی بانک‌های اروپایی سختگیری‌هایی را در زمینه گزارشگری مالی و تطبیق با استانداردهای روز بانکداری بین‌الملل دارند و در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم سختگیری‌های بیشتری اعمال می‌کنند.
    چرایی سختگیری بانک‌های اروپایی
    رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خاطر نشان کرد: ممکن است برخی بانک‌ها به طور سلیقه ای و یا ناشی از نداشتن شناخت کافی از شرایط، سختگیری‌های بیشتری را روی برخی مشتریان اعمال کنند. او ادامه داد: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد و البته در این همایش مباحثی از این دست برای رفع موانع از مسیر مراودات تجاری و مالی ایران و کشورهای اروپایی مورد بحث قرار می‌گیرد. طرح موضوع مسدود شدن حساب بانکی مشتریان ایرانی در انگلیس در حالی در ایران رسانه ای شده است که محمدرضا مسکریان، مدیر عامل بانک بین‌المللی پرشیا در لندن در این باره به ایرنا گفت: مشکل جدیدی برای ایرانیان مقیم انگلیس در سیستم بانکی این کشور اروپایی ایجاد نشده است.
    او با اشاره به پیچیده‌تر و سختگیرانه‌تر شدن قوانین مرتبط با جرایم مالی و پولشویی گفت: براساس دستورالعمل‌هایی که به بانک‌های اروپایی داده‌شده است، آنها بایستی از 28 ژوئن آینده (7 تیر 96) خود را منطبق با مقررات شماره چهار پولشویی کنند؛ هرچند این مقررات بیشتر آثارش بر روی روابط کارگزاری بانکی است و چندان افراد و اشخاص را در بر‌نمی‌گیرد. دیواندری درباره نتایج برگزاری سه دوره این همایش را ابهام زدایی از عملکرد نظام مالی ایران دانست که می‌تواند به توسعه همکاری‌های بانکی و مالی ایران با کشورهای اروپایی کمک کند.
    رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه این همایش هر سال در دو نوبت، یعنی یک بار در ایران و یک بار در هفته مال اروپا در شهر فرانکفورت آلمان برگزار می‌شود، گفت: در این همایش‌ها کارشناسان بانکی ایران اطلاعات خود را در زمینه تطبیق با مقررات بین‌المللی و مبارزه با پولشویی به روز کردند. او یادآور شد: برای کشور ما که نزدیک یک دهه به دلیل تحریم‌ها تحت هجوم رسانه ای غرب قرار داشت، برگزاری این همایش‌ها می‌تواند فضای رسانه ای را نیز به نفع ایران آرام کند.
    مراودات با اروپا باید توسعه یابد
    دیواندری بر لزوم توسعه روابط با کشورهای اروپایی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در برخی صنایع خاص، تجارت ایران با کشورهای اروپایی انجام می‌شود و اینکه در سال‌های قبل یورو جایگزین دلار در مراودات ارزی ایران شده است، توسعه روابط با اروپایی‌ها نیاز اقتصاد ایران است. او یادآور شد: هرچند در دوران تحریم بخشی از مراودات تجاری ایران به سمت آسیا سوق پیدا کرد اما همچنان اروپا سهم بسزایی در تجارت خارجی ایران دارد. رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در شرایطی که ذخایر ارزی نیز به یورو نگهداری می‌شود، ایران به نظام تسویه یورو یعنی تارگت 2 و نیز سیستم مبادله ارزی یورو نیاز دارد، ضمن آنکه حتی برای توسعه تجارت با آسیا باید این مراودات ارزی با اروپا تقویت شود.
    محورهای همایش چهارم ایران و اروپا

    دیواندری وضعیت کیفی و کمی صنعت بانکی ایران و نظارت بانکی اعم از مقررات گذاری و اجرای استانداردهای بانکی بین‌المللی را از جمله موضوعاتی برشمرد که در این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرد. به گفته او اجرای استانداردهای بین‌المللی در زمینه بانکداری پیش نیاز اتصال مجدد ایران به بانکداری دنیاست، هرچند در زمینه نظارت بر بانک‌ها و تطبیق با مقررات بین‌المللی پس از برجام پیشرفت هایی داشته ایم، اما هنوز با سطح انتظارات فاصله است.دیواندری اتصال به سیستم بانکی ایران به نظام بین‌الملل و توسعه شبکه کارگزاری و شعب بانک‌های ایرانی در اروپا را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حدود یک سال و نیم پس از برجام، بانک‌های ایرانی فعالیت خوبی در حوزه بین‌الملل داشته اند و اقدام هایی را برای جایگزینی شبکه‌های کارگزاری به جای شیوه‌های مرسوم در دوره تحریم‌ها داشته‌اند که آخرین آمار آن در این همایش ارائه می‌شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=483

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم