×
  • واردات گوشت قرمز افزایش می‌یابد؛ نگرانی از کمبود در ماه رمضان رفع شد

  • کد نوشته: 380549
  • 11 بهمن 1404
  • 10 بازدید
  • ۰
  • تأمین گوشت قرمز در ماه رمضان تضمین شد؛ واردات طی روزهای آینده افزایش می‌یابد در ماه‌های اخیر، افزایش قیمت گوشت قرمز و نوسان نرخ‌ها در بازار مصرف به یکی از دغدغه‌های اصلی خانوارها و مسئولان تبدیل شده است. در شرایطی که فاصله قابل توجهی بین توان خرید مردم و قیمت عرضه کالاهای پرمصرف وجود دارد، […]

    واردات گوشت قرمز افزایش می‌یابد؛ نگرانی از کمبود در ماه رمضان رفع شد

    تأمین گوشت قرمز در ماه رمضان تضمین شد؛ واردات طی روزهای آینده افزایش می‌یابد

    در ماه‌های اخیر، افزایش قیمت گوشت قرمز و نوسان نرخ‌ها در بازار مصرف به یکی از دغدغه‌های اصلی خانوارها و مسئولان تبدیل شده است. در شرایطی که فاصله قابل توجهی بین توان خرید مردم و قیمت عرضه کالاهای پرمصرف وجود دارد، دولت با هدف تقویت عرضه و کنترل قیمت‌ها، مسیر واردات دام زنده و گوشت منجمد از مرزها و بنادر کشور را فعال کرده است. رئیس شورای تأمین دام کشور معتقد است این اقدام با افزایش حجم واردات و گستردگی عرضه، می‌تواند ثبات و تعادل قیمت‌ها در بازار گوشت را به همراه داشته باشد.

    وضعیت واردات دام و گوشت

    منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام، با اشاره به روند اخیر واردات گفت: «با ارائه تسهیلات به استان‌های مرزی و توجه به شرایط بازار، دولت برنامه‌هایی برای تسهیل، تسریع و گسترش عرضه گوشت در دستور کار قرار داده است. قیمت گوشت قرمز، اعم از گوساله و گوسفندی، هم‌اکنون در سطح بالایی قرار دارد و خرید آن برای مردم دشوار است.»

    وی افزود: «واردات دام زنده و گوشت منجمد در حجم قابل‌قبول انجام شده است و بخشی از محموله‌ها وارد کشور شده و در برخی نقاط توزیع آغاز شده است. این روند نویدبخش افزایش عرضه گوشت طی روزهای آینده است.»

    دام زنده و گوشت منجمد؛ دو مسیر تنظیم بازار

    پوریان ادامه داد: «تأمین مستمر دام زنده برای کشتار روزانه در کشتارگاه‌ها و واردات گوشت منجمد هر دو نقش مهمی در تعادل بازار دارند. رعایت ضوابط بهداشتی و نظارت دقیق دامپزشکی در واردات نیز تضمین‌کننده کیفیت کالا است.»

    وی همچنین درباره قیمت دام وارداتی گفت: «قیمت تمام‌شده دام زنده وارداتی در کشتارگاه‌های مرزی برای گوسفندی حدود ۴۵۰ هزار تومان و برای گوساله حدود ۳۸۰ هزار تومان است. لاشه‌های حاصل از این دام‌ها با کیفیت مناسب و قیمت پایین‌تر از بازار عرضه می‌شوند که اثر مستقیم بر کاهش قیمت گوشت خواهد داشت.»

    بسته‌بندی عامل اصلی گرانی نیست

    رئیس شورای تأمین دام تأکید کرد: «مبنای قیمت گوشت، قیمت دام و لاشه است و سهم گوشت بسته‌بندی‌شده از کل عرضه محدود است. بیشتر عرضه از طریق قصابی‌ها و صنوف انجام می‌شود، بنابراین فرآیند بسته‌بندی عامل اصلی گرانی نیست. تنوع عرضه، اعم از گوشت گرم، منجمد یا بسته‌بندی، فضای رقابتی ایجاد می‌کند که به نفع مصرف‌کننده است.»

    هیچ کمبودی در شب عید و رمضان وجود ندارد

    پوریان خاطرنشان کرد: «با استمرار واردات و حمایت‌ها، کمبودی برای تأمین دام و گوشت در پایان سال و ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت و انتظار می‌رود قیمت‌ها ثبات پیدا کنند. استفاده از مرزها و بنادر متنوع، به‌ویژه با زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل و کشتارگاه‌های مرزی، امنیت تأمین کالاهای اساسی را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.»

    تأثیر سوخت و مالیات بر قیمت‌ها

    وی افزود: «افزایش هزینه سوخت، به‌ویژه در حمل‌ونقل دریایی و واردات، و همچنین مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی، بر قیمت تمام‌شده کالا اثرگذار است. اگر هدف دولت، تنظیم بازار و دسترسی تمامی دهک‌ها به گوشت باشد، لازم است تسهیلات بیشتری از جمله بازنگری در مالیات و هزینه‌های واردات اعمال شود تا کالا با قیمت مناسب‌تر وارد بازار شود و رقابت مؤثر شکل گیرد.»

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *