فهرست محتوا
منشأ اصلی موج گرانی گوشت اعلام شد
شاید باورتان نشود، اما گوشتی که در قصابیهای لوکس شمال تهران تا کیلویی ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته میشود، از دامدار زحمتکش تنها ۳۸۰ هزار تومان خریداری شده است! این افشاگری تکاندهنده رئیس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه، پرده از فاجعهای بزرگ در بازار گوشت برداشته است.
سفر عجیب قیمت از آغل تا ویترین
امین ملکدار با انتقاد شدید از مافیای دلالی میگوید: «دلالها گوشت را با قیمت ناچیز از تولیدکننده میخرند و با بهانههای واهی مثل “هزینه بستهبندی” و “حملونقل”، آن را با سود نجومی ۳۲۰ درصدی به مردم میفروشند.» طبق محاسبات اتحادیه، اگر دست دلالان قطع شود و مدیریت به خود تولیدکنندگان سپرده شود، قیمت واقعی بهترین گوشت بره برای مصرفکننده نهایتاً باید ۸۵۰ هزار تومان باشد، نه ارقام عجیبوغریبی که الان میبینیم.
دامدار زیر فشار گرانی خوراک
در حالی که دلالان سودهای میلیونی به جیب میزنند، دامداران در حال ورشکستگی هستند. قیمت خوراک دام سر به فلک کشیده است:
یونجه: در عرض دو ماه از ۱۶ هزار به ۳۰ هزار تومان رسیده است.
جو: به بالای ۱۵ هزار تومان افزایش یافته است.
نتیجه این وضعیت این است که دامدار با ۲۰ درصد زیان دام خود را میفروشد، اما مصرفکننده نهایی باید ۴ برابر قیمت واقعی پول بدهد.
هشدار جدی: گوشت ۲ میلیونی در راه است
رئیس اتحادیه گوسفندداران هشدار داده است که اگر قوه قضائیه بر انبارهای دلالان نظارت نکند و مدیریت بازار (بهویژه واردات نهادههایی مثل ذرت و سویا) به اتحادیهها واگذار نشود، دو اتفاق خطرناک میافتد:
تولیدکنندگان کوچک و خرد ورشکست و نابود میشوند.
قیمت گوشت قرمز ممکن است به مرز ۲ میلیون تومان برسد.
