فهرست محتوا
قهوه دمی و فوری دو نوع از انواع قهوه هستند که دوستداران این نوشیدنی میتوانند بسته به علاقه و شرایط خود، نسبت به خرید قهوه دمی یا خرید قهوه فوری از گندم کافی اقدام کنند.
میوه قهوه بر روی درخت رشد میکند و بعد از فرارسیدن زمان برداشت، برشته شده و توسط افراد بهصورت پودر، مورداستفاده قرار میگیرد. اما حتی بعد از اتمام این فرایند، آمادهکردن یک فنجان قهوه، به زمان نیاز دارد.
دانههای آسیاب شده، باید بهخوبی همراه با آب جوش دم بکشند تا یک فنجان قهوه خوشطعم را به ما بدهد. اما قهوه فوری تمام این فرایند را ساده کرده و میتوان تنها در عرض چند ثانیه، یک فنجان قهوه آماده داشت.
همه افراد طعم بهتر قهوه دمی را قبول دارند، اما مراحل ساده آمادهسازی قهوه فوری، باعث میشود تا در بسیاری از موارد، آن را انتخاب کنند.
بهراستی تفاوت بین قهوه فوری و دمی در چیست؟ روشهای دم کردن قهوه فوری و دمی چگونه است؟
در این مقاله قصد داریم شما را با این دو نوع قهوه و تفاوت بین آنها آشنا کنیم و روشهای مختلف آمادهسازی قهوه را معرفی کنیم.
اگر جزو عاشقان قهوه هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
قهوه فوری چیست؟
در واقع قهوه فوری از همان دانههای قهوه معمول تهیه میشوند، اما سفری متفاوت از قهوههای دمی دارد.
در ساخت این مدل قهوه، بیشتر از نژاد روبوستا استفاده میشود. چون فراوانی آن بیشتر و قیمت آن کمتر از عربیکا است. معمولاً بعد از برداشت دانههای روبوستا، آنها را برشته میکنند تا برای مصرف آماده شود. در این قسمت، قهوه را آسیاب میکنند که بهعنوان قهوه دمی نیز قابلاستفاده است.
برای مشاهده محصولات و خرید قهوه فوری این عبارت را در گوگل سرچ کنید : خرید قهوه فوری گندم کافی
برای ساخت قهوه فوری، ابتدا دانههای آسیاب شده را دم میآورند و در مدتزمان تعیین شدهای، تمام آب آن را خارج میکنند. پس از آبگیری، نوبت به خشککردن مجدد دانههای دم کشیده میرسد.
خشککردن دانههای آسیاب شده، به روشهای زیر انجام میشود.
خشککردن انجمادی:
روش خشککردن انجمادی، به بهترین حالت میتواند طعم قهوه را حفظ کند، اما فرایند آن پیچیده است. به همین دلیل، برای خرید قهوه فوری که به روش انجمادی آماده شده، باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.
در این روش، کنسانتره یا دانههای دم کشیده قهوه را بهسرعت، با دمای منفی 40 درجه سانتیگراد منجمد میکنند. سپس با قراردادن قهوههای منجمدشده در محفظه خلأ و گرمکردن آنها، آب موجود در قهوهها به روش تصعید، به گاز تبدیل شده و در نهایت، پودر یا دانههای بلوری قهوه فوری آماده میشود.
خشککردن به روش اسپری:
روش خشککردن با اسپری، بسیار ساده و فوری است و تنها بین ۵ تا ۳۰ ثانیه زمان میبرد. در این روش، قهوههای دم کشیده و مرطوب، در یک محفظه بسیار بلند و گرم اسپری میشوند و در حین پایین آمدن، آب آنها به دلیل گرما، بخار میشود.
دانههایی که به پایین محفظه میرسند، قهوه خشک و فوری هستند.
موضوعی که در مورد این روش وجود دارد این است که گرما، باعث کمشدن روغن دانهها میشود و روی طعم آن تأثیر میگذارد.
بنابراین با پرداخت هزینه بیشتر برای خرید قهوه فوری به روش انجماد، میتوانید طعم بهتری را تجربه کنید.
قهوه فوری
روشهای آمادهکردن قهوه فوری
اولین روش:
- برای هر نفر، یک لیوان آب را در کتری یا مایکروویو داغ کنید.
- به طور معمول، بهازای هر فنجان، یک قاشق پودر قهوه فوری را داخل فنجان بریزید.
- دو تا سه قاشق آب سرد را با پودر قهوه، خوب مخلوط کنید. (این کار به طعم بهتر قهوه کمک میکند)
- آب گرم را به فنجان خود اضافه کنید.
- اگر قهوه ساده را دوست ندارید، مقداری شیر و شکر را به قهوه خود اضافه کنید.
دومین روش:
- یک قاشق قهوه فوری و 3/2 آب را در لیوان خود بریزید و در داخل مایکروویو قرار دهید.
- بعد از گرمشدن قهوه، مقداری شیر سرد و شکر را به فنجان خود اضافه کرده و خوب به هم بزنید.
- درون یک لیوان دیگر، چند قطعه یخ انداخته و قهوه خود را درون آن بریزید.
- قهوه سرد شما آماده است، پس بلافاصله آن را سرو کنید.
سومین روش:
- یک قاشق پودر قهوه را با 4/1 فنجان آب داغ مخلوط کنید.
- 3/2 فنجان شیر پرچرب را درون یک ظرف دربدار بریزید و در مایکروویو گرم کنید.
- ظرف شیر را بهشدت تکان دهید تا حسابی کف کند.
- کف شیر را بهآرامی به قهوه خود اضافه کرده و میل کنید.
- اگر طعم شیرین را دوست دارید، قبل از اضافهکردن شیر، شکر را با قهوه خود مخلوط کنید.
قهوه دمی چیست؟
برخلاف قهوه فوری، تولید پودر قهوه یا قهوه دمی، اصلاً پیچیده نیست. بعد از برداشت دانههای قهوه، آنها را با دمای بالا و مدتزمان کم، برشته میکنند. این کار باعث حفظ عطر، طعم و روغن قهوه میشود.
دانههای برشته شده بهصورت پودر یا لوبیای سالم، به بازار عرضه میشوند و افراد میتوانند از آنها برای تولید نوشیدنی، استفاده کنند.
قهوههای دمی، از هر دو گونه عربیکا و روبوستا تهیه میشوند. اما بسته به نژاد گیاه، ممکن است قیمتهای مختلفی داشته باشند. این موضوع به آن معناست که شما برای خرید قهوه دمی، گزینههای مختلفی دارید.
برای مشاهده محصولات و خرید قهوه دمی این عبارت را در گوگل سرچ کنید : خرید قهوه دمی گندم کافی
قهوه دمی
روشهای آمادهکردن قهوه دمی
اولین روش:
- مقداری آب و پودر قهوه موردعلاقه خود را، درون دستگاه قهوهساز بریزید.
- منتظر بمانید تا عصاره قهوه به لیوان شما منتقل شود.
- در صورت تمایل، مقداری شیر یا شکر به قهوه خود اضافه کنید.
دومین روش:
- بهازای هر نفر، قهوه آسیاب شده و یک فنجان آب داغ را درون یک فرنچ پرس بریزید.
- ۵ دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد.
- فیلتر یا صافی را به سمت پایین ببرید تا عصاره قهوه بهخوبی استخراج شود.
- قهوه برای استفاده کردن آماده است.
سومین روش:
- به تعداد موردنیاز، پودر قهوه و آب سرد را در موکاپات مناسب، بریزید.
- موکاپات را بر روی شعله کم یا شعلهپخشکن قرار دهید.
- ۵ دقیقه بایستید تا آب به جوش بیاید و قهوه آماده شده، به محفظه بالا منتقل شود.
- در صورت نیاز حتماً از طریق درب بالا، قهوه را چک کنید.
- قهوه آماده است و میتوان آن را با شیر و شکر سرو کرد.
تفاوت قهوه فوری با دمی چیست؟
اصلیترین تفاوت بین این دو مدل قهوه، همان روش تولید آنها است. قهوههای پودری و دمی، فراوری نشدهاند و کاملاً طبیعی هستند. اما قهوه فوری، قبلاً طبق روشهایی که راجع به آن توضیح دادهایم، فراوری صنعتی میشوند.
دومین تفاوت مابین این دو قهوه، میزان کافئین موجود در آنها است. همانطور که احتمالاً حدس میزنید، قهوه پودری یا دمی، دارای کافئین بیشتری است اما قهوه فوری، به دلیل روش تولید آن، بخشی از کافئین خود را از دست میدهد.
تفاوت دیگری که میتوان بین آنها قائل شد، شیوه آمادهسازی است. قهوه فوری ازآنجاییکه قبلاً دم کشیده و مجدداً خشک شده است، بهراحتی در آب حل و آماده میشود. برای آمادهسازی قهوه فوری، تنها به یک لیوان و آب جوش نیاز دارید.
قهوه دمی در آب حل نمیشود و برای آمادهکردن یک فنجان قهوه، حتماً به تجهیزات مختلفی نیاز خواهید داشت.
چهارمین و آخرین تفاوت موجود بین این دو قهوه، طعم آنها است. هرچند که در بین برندهای مختلف قهوه فوری، میتوانید قهوهای خوش طعم پیدا کنید، اما بههرحال نمیتوان از طعم دلپذیر قهوههای دمی، چشمپوشی کرد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را بهصورت کامل با قهوه فوری و دمی، تفاوت و روشهای آمادهسازی آنها آشنا کنیم.
احتمالاً تا حالا متوجه شدهاید که کدام نوع قهوه، بهتر و دلپذیرتر است. اما بااینحال، انتخاب نهایی هر فرد بسته به خواستههایش از یک نوشیدنی، متفاوت است.
ممکن است فردی تمایل داشته باشد که یک فنجان قهوه سریع و کم کافئین را امتحان کند، اما شخص دیگری طعم و بوی قوی را ترجیح دهد؛ بنابراین با تمام این توضیحات، شما هستید که درنهایت قهوه موردعلاقه خود را انتخاب میکنید.
در پایان، اگر سؤال یا تجربهای از خرید یا استفاده قهوه فوری و دمی دارید، خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.