نماد سایت پول بانک

“شروع فرآیند انحلال 8 بانک کشور؛ تصمیم به اصلاح یا حل و ترکیب”

"شروع فرآیند انحلال 8 بانک کشور؛ تصمیم به اصلاح یا حل و ترکیب"
  • محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی، اعلام کرد: “ما تقریباً به 8 بانک در حال حاضر برنامه اصلاح داده‌ایم. اگر این بانک‌ها نتوانند اصلاحات لازم را اجرا کنند، باید به استفاده از ماده 39 یا انحلال بانک‌ها روی آوریم.”

    سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، در جلسه سالانه مجمع عمومی و فوق‌العاده بانک مرکزی اظهار کرد: “چند بانک و موسسه مالی در کشور از بانک مرکزی اضافه‌برداشت داشته‌اند که پرونده‌های این بانک‌ها باید به سرعت رسیدگی شود.”

    رئیس جمهور در فروردین ماه سال 1402 افزود: “بانک‌ها و موسسات خصوصی و غیرخصوصی وجود دارند که از بانک مرکزی اضافه‌برداشت دارند. این اقدامات باعث ایجاد پایه پولی اضافی و افزایش نقدینگی می‌شوند و در نتیجه باعث برهم‌خوردن نظامات اقتصادی می‌شوند. این وضعیت باید در یک مدت زمان محدود از سوی بانک مرکزی پایان یابد و وضعیت این موسسات نیز مشخص شود.”

    محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی، در اردیبهشت ماه 1402 اعلام کرد: “بانکی وجود دارد که دو سال یا حتی سه سال است که ناتراز است. این بانک دیگر نمی‌تواند تراز کند، وقتی توانایی تراز کردن را نداشته باشد، باید به سمت رزولیشن (حل و ترکیب) برویم.”

    وی در تاریخ 21 آذر 1402 افزود: “210 هزار میلیارد تومان همت برای داشتن کفایت سرمایه در بانک‌های خصوصی. کمبود سرمایه بانک‌های خصوصی و دولتی در مجموع حدود 570 هزار میلیارد تومان است.”

    فرزین اظهار کرد: “ما تقریباً به 8 بانک در حال حاضر برنامه اصلاح داده‌ایم. اگر این بانک‌ها نتوانند اصلاحات لازم را اجرا کنند، قطعاً باید برویم سراغ استفاده از ماده 39 یا انحلال بانک.”

    محمد جواد شریف‌زاده، معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد، گفت: “در سال 1398، بانک مرکزی از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خواست تا تکلیف برخی از بانک‌های ناتراز را تعیین کند، اما متاسفانه تاخیر در برخورد با این موضوع باعث افزایش ناترازی بانک‌ها شده است.”

    میانگین امتیازات ۳ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    خروج از نسخه موبایل