نماد سایت پول بانک

ما در کشور طنزهای تلخی داریم/ دگرگون نمایش دادن آمار و اطلاعات و توزیع دلارهای صادراتی به تریبون ها و فشار آنها روی دولت جهت اخذ امتیاز

  •  

    به گزارش حبرنگار اقتصادی پول بانک، نشست خبری تخصصی سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران، صبح امروز چهارشنبه 3 آبان ماه 96، با حضور دکتر فرشاد مومنی اقتصاد دان، دکتر پیمان مولوی عضو انجمن اقتصادان ایران و جمعی از اصحاب رسانه، در محل سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران برگزار شد.

     

    دکتر فرشاد مومنی، اقتصاد دان

    دکتر فرشاد مومنی، اقتصاد دان، در ابتدای این نشست خبری گفت: ما در کشور طنزهای تلخی داریم. دگرگون نمایش دادن آمار و اطلاعات، انجام صادرات دامپینگی و دریافت مدال افتخار صادرات، توزیع دلارهای صادراتی به تریبون ها و فشار آنها روی دولت جهت اخذ امتیاز، از این دست هستند.

    وی ادامه داد: از دیگر طنز های تلخ میتوان به رقابت تولید کنندگان جهت خرید مواد اولیه در بورس کالا اشاره کرد که عرضه کننده انحصاری دارد و خود عامل گرانتر شدن مواد اولیه است که بجای فشار بر تولیدکننده انحصاری، صنایع پایین دستی هدف قرار می گیرند.

     

    این اقتصاد دان عنوان کرد: از جمله طنزهای تلخ ورانت مرتبط، بحث نرخ خوراک به پتروشیمی هاست که سبب شده طی سالهای ۸۷ الی ۹۳ اندازه پتروشیمی های ۲۸.۵ برابر شود در حالیکه اندازه بورس در این مدت ۶‌.۳ برابر شده است.

    دکتر مومنی، در پایان سخنان خود اظهار داشت: یکی از رانتها، رانت انرژی است در صنعت فولاد. ارزش گاز مصرفی هر تن فولاد با قیمت جهانی برابر با ۱۳۹ دلار است درحالیکه در کشور این عدد ۲۱.۲ دلار است و ۱۱۸دلار رانت وجود دارد.

     

     دکتر پیمان مولوی، عضو انجمن اقتصادان ایران

    دکتر پیمان مولوی، عضو انجمن اقتصادان ایران، در ادامه این نشست خبری، با اشاره به گزارشات مربوط به رشد اقتصادی گفت: گزارشی هست در سطح جهانی که اقتصاد دانان کشورهای در حال توسعه یافته الزاماتی را تدوین کردند که بر اساس آن بهره برداری از ظرفیت های داخلی و خارجی،حفظ ثبات اقتصادی،داشتن حاکمیت متعهد به رشد و غیره در اولویت قرار گرفته اند حال ما کدام را داریم.

    وی افزود: ما رتبه اعتباری کشور را پایین اوردیم و انتظار داریم بخش خصوصی وارد شود و مشکلات را حل کند.وقتی بخش خصوصی ۹۰درصد زمانش به کارهای غیر از مدیرت بنگاه ها صرف می شود چگونه می تواند به مسایل تولیدی بپردازد.

     

    این عضو انجمن اقتصادان ایران، بیان داشت: هر روز در ایران میتوانیم انتطار داشته باشیم در بحث اقتصاد و صادرات تغییر پیدا شود بنحویکه اقتصاد ایران برای حتی یک سال آینده نیز قابل پیش بینی نیست. این کارشناس سرمایه خاطرنشان کرد:این میزان نقدینگی که در بانک ها حبس کردیم یک فاجعه است که نمیتوانیم از آن استفاده کنیم.

    دکتر مولوی، در پایان سخنان خود گفت: تعرفه ها یک اهرم است دلار یک اهرم است. آیا دولت متهعد به رشد به این اهرم ها و ابزارها معتقد است؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل