صرافی صالحی ساداتی در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت دهه فجر: نسل جوان عشایری تمایل ادامه راه و روش نیاکان خود را ندارند
  • امروز : دوشنبه, ۲۷ اسفند , ۱۴۰۳
4

صالحی ساداتی در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت دهه فجر: نسل جوان عشایری تمایل ادامه راه و روش نیاکان خود را ندارند

  • کد خبر : 365535
  • 13 بهمن 1403 - 14:41
صالحی ساداتی در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت دهه فجر: نسل جوان عشایری تمایل ادامه راه و روش نیاکان خود را ندارند

پول بانک: برای اشتغال جامعه عشایر ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که این رقم برای اشتغالزایی ناکافی است؛ چون قیمت دام مولد افزایش یافته است.

  • رئیس سازمان بسیج عشایری کشور گفت: جامعه عشایری سابقه دیرینه‌ای دارد؛ به نحوی که در مقاطع مختلف، جمعیت عشایری درصد بالایی از مردم کشور را در بر می‌گرفت.

    به گزارش خبرنگار سایت خبری تحلیلی پول بانک‌، سید هادی صالحی ساداتی، رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، پیش از ظهر امروز شنبه ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۳، با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در ساختمان اقشار دانشگاه انقلاب اسلامی برگزار شد.

    سید هادی صالحی ساداتی رئیس سازمان بسیج عشایری کشور

    سید هادی صالحی ساداتی، رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، در ابتدای این نشست خبری گفت: برای اشتغال جامعه عشایر ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که این رقم برای اشتغالزایی ناکافی است؛ چون قیمت دام مولد افزایش یافته است. سهمیه ۱۲ کیلویی آرد هم برای هر فرد در ماه کافی نیست

    صالحی ساداتی، در ادامه‌ بیان داشت: جامعه عشایری سابقه دیرینه‌ای دارد؛ به نحوی که در مقاطع مختلف، جمعیت عشایری درصد بالایی از مردم کشور را در بر می‌گرفت.

    وی افزود: به واسطه تغییراتی که در سبک زندگی به وجود آمد و شهرنشینی گسترش یافت، به تدریج از جمعیت عشایری هم کاسته شد.

    رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، در ادامه‌ اظهار داشت: جامعه عشایری جمعیتی در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

    صالحی ساداتی، افزود: اکنون یک و چهار دهم درصد جمعیت کشور در ۵۹ درصد مناطق جغرافیایی کشور حضور دارند؛ اما با وجود این، ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تولید می‌کنند و حتی می‌توان در بازه چهار ساله این عدد را افزایش داد.

    وی ادامه داد: عشایر کشور ۲۰ هزار هکتار باغات مختلف دارند و از سوی دیگر، کمترین درصد بیکاری را هم در جامعه عشایری مشاهده می‌کنیم؛ ولی به دلایل متعدد، نسل جوان عشایری تمایل ادامه راه و روش نیاکان خود را ندارند و این باعث مهاجرت به شهر‌ها و حاشیه‌نشینی می‌شود؛ در حالی که با اصلاح برخی قوانین، می‌توانیم مهاجرت معکوس را شاهد باشیم.

    رئیس سازمان بسیج عشایری کشور گفت: برخی کشور‌ها با وجود اینکه همانند ایران جامعه عشایری ندارند، ولی هر ساله المپیک و رویداد‌های عشایری برگزار می‌کنند و بدین‌وسیله برای خود ارزآوری و اشتغال در صنعت گردشگری دارند؛ لذا نیازمند توجه به گردشگری و بوم‌گردی عشایری داریم و برای این‌ کار هم نیازی به ساخت هتل در مناطق عشایری نداریم؛ زیرا گردشگران خواهان استفاده از بافت سنتی عشایری هستند.

    صالحی ساداتی، در ادامه درباره برنامه‌های بسیج عشایری کشور در دهه فجر، بیان داشت: یکی از برنامه‌های این سازمان برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های این قشر در فرهنگسرای خاوران است که از ۱۴ بهمن تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود؛ علاوه بر این، ۶۰۰ نفر از بزرگان عشایری به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی (ره) حضور پیدا می‌کنند.

    وی افزود: در روز‌های ۱۵ و ۱۶ بهمن نیز مجمع سران و بزرگان ایلات و عشایری را داریم که در قالب ۱۴ کارگروه مسائل مربوط به این بخش از جامعه را بررسی می‌کنند و نتیجه آن را به عنوان مطالبات جامعه عشایری از مسئولان مربوطه، مطرح خواهند کرد. این مجمع دو بار در سال، یک بار در اردیبهشت و یک بار هم در بهمن آن‌هم بدون دیدگاه‌های خاص سیاسی تشکیل می‌شود.

    رئیس سازمان سازمان بسیج عشایری کشور یادآور شد: جامعه عشایری ۱۱ هزار و ۱۷۶ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده که امسال شهید شاخص این قشر از بسیج مستضعفین «الیاس ارجمند» از شهدای لشکر ۱۴ قمر بنی هاشم (ع) استان چهارمحال و بختیاری است؛ به همین دلیل ۲۱ بهمن در زادگاه ایشان و ۲۵ بهمن هم در مرکز استان یادواره این شهید شاخص بسیج جامعه عشایری برگزار می‌شود.

    صالحی ساداتی اظهار داشت: سال آینده در شش نقطه شش جشنواره سبک زندگی منطقه‌ای عشایری را خواهیم داشت و در نهایت جشنواره‌ای ملی را در این زمینه در تهران برگزار خواهیم کرد.

    وی در ادامه بیان داشت: هر ایل عشایری در هر نقطه‌ای که تمایل دارند، می‌توانند رویدادی را برگزار کنند؛ علاوه بر این، آمادگی داریم که برای بزرگداشت و نکوداشت هر یک از بزرگان ایلات عشایری نیز رویدادی را بر‌گزار کنیم؛ زیرا در جامعه عشایری همه مبلّغ فرهنگی هستند؛ به همین دلیل امیدواریم بتوانیم سال آینده اولین جشنواره فرهنگی جامعه عشایری را بر‌گزار کنیم.

    رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، ببان داشت: عشایر کشور ۷ قوم، ۱۰۴ ایل و ۵۵۴ طایفه است که حافظ فرهنگ کشور هستند. عشایر لباس بومی و محلی دارند، دو نوع کوچ درون استانی و خارج استانی دارند و جابجایی عشایر باعث ماندگاری این جامعه می شود.

    صالحی ساداتی، در ادامه گفت: عشایر در کوچ خود میان بند دارند و حرکت از منطقه گرمسیر به سردسیر، قشلاق به ییلاق در میان بندها توقف دارند تا به تدریج به مقصد برسند.

    رئیس سازمان بسیج عشایری کشور، در پایان سخنان خود گفت: قرار است علاوه بر معرفی شهیدان عشایر، بزرگان سران عشایر هم معرفی می شوند.

    عکس و خبر: کوروش جم

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=365535
    ارون

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.