به گزارش خبرنگار حوزه فناوری پول بانک، مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده شرکت ارتباطات سیار ایران، صبح امروز یکشنبه 9 اردیبهشت ماه 97، با حضور حمید فرهنگ مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، اعضای هیات مدیره این شرکت و سهامداران عمده، در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار گردید.
حمید فرهنگ، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران
حمید فرهنگ، در ابتدای این نشست خبری، پیرامون بدهیهای ارزی این شرکت گفت: هفته گذشته جلسهای با بانک مرکزی داشتیم و قول دادند که بدهیهای ارزی را با دلار ۴۲۰۰ تومان پرداخت کنند. البته در هر صورت تهدید بازار ارز به همه صنایع میرسد.
وی به سهامدارانی که به مقدار سوددهی شرکت اعتراض داشتند و معتقد بودند سود شرکت بیش از ۳۲۸ تومان است، گفت: صورتهای مالی حسابرسی شده و سازمان حسابرسی این سود را تایید کردند. اینکه شما فکر کنید که ما پول چاپ میکنیم، این طور نیست. در حال حاضر رقبای ما قدرتمند شدهاند و ما با آنها رقابت میکنیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، درباره افزایش هزینههای این شرکت نیز گفت: اجاره دکل یکی از چالشهای مهم در تهران است. با توجه به بحثهایی که مورد سلامتی درباره دکلها مطرح و نگرانیها در این زمینه، کمتر کسی به راحتی حاضر میشود که در ساختمانش دکل نصب کند. این دست موضوعات هزینهها را بالا برده است.
فرهنگ، درباره سرمایهگذاریهای همراه اول گفت: ما در بنگاهها سرمایهگذاری میکنیم و امسال هشت درصد از متوسط بورس بیشتر سوددهی داشتیم. فکر میکنم در فضای کسب و کار امروز این مبلغ مقدار مناسبی باشد.
مدیرعامل اپراتور اول، با بیان اینکه در شرایط رقابتی امروز، همراه اول طی سال ۹۶ سهم بازار خود را حفظ کرده است، گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم بازار این اپراتور به ۵۹.۵۳ درصد و ضریب نفوذ همراه اول در کشور به ۹۰.۳ درصد رسیده است.
فرهنگ، با بیان اینکه اپراتور اول بیش از ۹۶ میلیون سیمکارت واگذار کرده است، گفت: بیش از ۱۰ میلیون مشترک جدید در سال ۹۶ جذب شده است که از این میان، تعداد ۴۹۱ هزار سیمکارت دائمی و بیش از ۹ میلیون و پانصد هزار سیمکارت اعتباری واگذار شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته بالغ بر ۵۲ میلیون سیمکارت بصورت فعال در لحظه در شبکه همراه اول فعال بوده است. همچنین در سال گذشته درصد مشترکین موبایل باند پهن ۳۸ درصد افزایش داشته و به عدد ۳۲ میلیون مشترک رسید. علاوه بر این در سال گذشته تعداد ۱۰ میلیون سیمکارت یوسیم (usim) توزیع شد که نسبت به سال قبل ۳۳۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل همراه اول، با تشریح دستاوردهای توسعه بازار و سبد محصولات این شرکت در سال ۹۶ گفت: در سال گذشته حدود ۳۵ خدمت و سرویس جدید به طور مستقیم ارائه و در حال حاضر بیش از ۸۰۰ محصول در حوزه خدمات ارزش افزوده ارائه می شود و به طور فزاینده ای در حال رشد است.
مدیرعامل همراه اول، با بیان اینکه در پایان سال ۹۶، مشترکین دیتای این اپراتور رکورد ۳۷۰۰ ترابایت ترافیک روزانه را ثبت کرده اند، گفت: طی سال ۹۶ ترافیک دیتای همراه اول نسبت به سال قبل آن ۲.۶ برابر رشد کرده و در مجموع روند ترافیک دیتا در شبکه (ماهانه)، ۱۶۴ برابر رشد داشته است.
مدیرعامل اپراتور اول، از افزایش خدمات غیرحضوری به مشترکین طی سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۹۶ تعداد ۳۵۰ میلیون درخواست از طریق درگاه های خدمات حضوری و غیرحضوری پاسخ دهی شده است. از طریق خدمات غیر حضوری شامل خدماتIVR ، مرکز تماس۹۹۹۰ (با میانگین ۴ میلیون و ۲۰۰ خدمت در ماه)، سامانه ۱۹۵، سامانه «همراه من» (با ۸ میلیون مشترک منحصر بفرد و بطور میانگین ماهانه ۳ میلیون خدمت) و از طریق خدمات حضوری شامل نمایندگی های همراه اول، ادارات مشترکین، مراکز تلفن ثابت، دفاتر ICT روستایی، ماهانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار خدمت به مشترکین ارائه می شود.
وی پاسخگویی به مشتریان ارزشمند (CIP)، راه اندازی Happy Call و راه اندازی سامانه ۹۹۹۵ برای پاسخگویی به مشتریان سازمانی را از دیگر خدمات جدید برای مشتریان نام برد.
مدیرعامل همراه اول، با بیان اینکه شبکه باندپهن همراه اول بزرگترین، وسیع ترین و به روزترین شبکه موبایل باند پهن در کشور است، گفت: همراه اول با ۱۶۱۶۰ سایت نسل ۴.۵، ۲۸۹۰۰ سایت نسل ۲.۷۵ و ۲۸۹۰۰ سایت نسل ۳.۹ بزرگترین شبکه LTE کشور را در اختیار دارد. بر این اساس ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۷ درصد روستاها از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول بهره مند هستند.
مدیرعامل همراه اول، در ادامه با اشاره به درآمد کل و سود خالص تلفیقی گروه اظهار داشت: در سال ۹۶ درآمد کل حاصل از سرمایه گذاری های تلفیقی گروه، ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان و عملکرد سود خالص تلفیقی گروه را ۳ هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان و میزان درآمد دیتای همراه اول در سال گذشته را ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
مدیرعامل اپراتور اول، با اشاره به جایگاه این اپراتور در صنعت اپراتوری تلفن همراه گفت: همراه اول در خاورمیانه از نظر تعداد مشترک رتبه نخست، در آسیای جنوبی رتبه هفتم و در جهان در بین ۱۰۰۳ اپراتور تلفن همراه، رتبه نوزدهم را داراست.
فرهنگ، در خصوص قرارداد رومینگ با کشورهای جهان، گفت: همراه اول با ۲۷۰ اپراتور در ۱۱۲ کشور قرارداد رومینگ دائمی، ۹۴ اپراتور در ۷۰ کشور قرارداد رومینگ اعتباری، ۸۰ اپراتور در ۵۸ کشور قرارداد تخفیف، ۸۱ اپراتور در ۶۷ کشور اینترنت رومینگ ۳G و ۲۵ اپراتور در ۲۵ کشور قرارداد رومینگ LTE دارد.
وی در خصوص مبالغ پرداختی به دولت نیز گفت: از سال ۸۸ یعنی سال واگذاری شرکت به بخش خصوصی هر ساله مبالغ پرداختی به دولت افزایش داشته و در سال ۹۶ این مبلغ به ۶۳۴۴ میلیارد تومان رسیده است که رقم بسیار بزرگی است.
فرهنگ، با بیان اینکه همراه اول در بین ۳۰۲ شرکت بزرگ بورسی رتبه ۲ شفافیت را کسب کرده است گفت: خوشبختانه در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۶، براساس گزارشات ارائه شده، همراه اول برای پنجمین سال پیاپی، موفق به کسب نظر مقبول حسابرس مستقل شده است و این مسأله با توجه به درآمد بیش از ۱۲۴۷۱ میلیارد تومانی همراه اول در سال ۹۶ قابل توجه است. همچنین همراه اول در همین راستا موفق شد تندیس زرین هشتمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران را کسب کند.
وی با عنوان اینکه پروژه CRM-CBS که اول اردیبهشت ماه امسال با حضور ۷۰۰ نفر از همکاران داخلی و خارجی کلید خورد، بزرگترین طرح در صنعت فناوری اطلاعات کشور از منظرهای محدوده، ارزش پروژه و سازمان است، گفت: این پروژه به علت اختلالاتی که در شبکه ایجاد می کرد، به صورت وسیع به مشترکین اطلاع رسانی شد، منافع حاصل از اجرای این پروژه توانمندسازی کسب و کار همراه اول، قابلیت دستیابی به عملیات یکپارچه، استانداردسازی و creative rich offerings است. با اجرای این پروژه مشترکین دائمی و اعتباری همزمان و به صورت یکپارچه سرویس و خدمات دریافت می کنند و در هزینه ها بهینه سازی می شود.
مدیرعامل همراه اول، با بیان اینکه در حال حاضر در حال آغاز برنامه ۵ ساله دوم همراه اول هستیم، گفت: با توجه به اینکه فضای کسب و کار در حال تغییر است، اگر همراه اول بخواهد فقط سرویس های پایه ارائه کند، نمی تواند در این تحولات رقابت کند. همراه اول قصد دارد همزمان با تحولات دیجیتال علاوه بر به روزرسانی سازمان و فعالیت درکسب و کار اصلی خود، در حوزه های دیگر نیز فعالیت کند.
بنا به این گزارش، در این مجمع مشخص شد که مبلغ کل سود قابل تقسیم مربوط به سال مالی ۱۳۹۶، ۳۱۵۰ میلیارد تومان است که هر سهم حدود ۳۲۸ تومان میشود. با توجه به تصمیمات مجمع ۳۱۸ تومان از این سود بین سهامداران تقسیم شد.
همچنین در مجمع قرار بر این شد که ۱۰۰۰ میلیارد تومان از سودی که به سهامدار عمده میرسد، تا فرآیند افزایش سرمایه پرداخت نشود و در مجمع فوقالعاده در مورد این مبلغ تصمیم گیری شود.
گفتنی است، اعضای هیات مدیرهای که در این مجمع تصویب شدهاند، شرکت مخابرات ایران، شرکت مهر اقتصاد، گسترش الکترونیک مبین، مدیریت املاک و خدمات کاراشاپ بودند.