یک کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد از نقطه مبتنی بر تولید و صنعت به اقتصاد مبتنی بر خدمات و اطلاعات و دانش در حال تغییر است و کسانی که به غیر از این بخواهند سرمایهگذاری کنند باید اطلاعات کامل از بازارهای داخلی و خارجی داشته باشند در غیر این صورت درمیان مدت دچار ضررهای بسیاری خواهند بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پول بانک، دکتر کریم آقاجانی با بیان اینکه ایجاد کسب و کار جدید بدون داشتن پشتوانه مالی و کسب دانش و تخصص کافی یک اشتباه بزرگ در عرصه تولید است، گفت: راهکارهای مختلفی برای اشتغال افراد وجود دارد که نتایج مطلوبی در پی داشته باشد.
دکتر آقاجانی گفت: در عصر حاضر دو موج بر دنیا حاکم است یکی جهانی شدن و دیگری مجازی شدن است.
وی با اشاره به اینکه همه چیز از جمله اقتصاد در حال تغییر است، اظهار داشت: اقتصاد از نقطه مبتنی بر تولید و صنعت به اقتصاد مبتنی بر خدمات و اطلاعات و دانش در حال تغییر است و کسانی که به غیر از این بخواهند سرمایهگذاری کنند باید اطلاعات کامل از بازارهای داخلی و خارجی داشته باشند در غیر این صورت درمیان مدت دچار ضررهای بسیاری خواهند بود.
دکتر آقاجانی در ادامه افزود: وقتی بحث جهانی شدن مطرح می شود مرزها برداشته میشود، مشاغلی همچون تاکسی های اینترنتی، سوپرمارکتها و… شاید به ظاهر سود زیادی نداشته باشد اما مستمر است اما در حوزه تولید علی رغم بالا بودن هزینه ها ۳ قانون کار، بیمه و مالیات متاسفانه مطلوبیت لازم را ندارند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه تصریح کرد: کسی که میخواهد وارد حوزه تولید شود، باید تجربه کافی و تخصص لازم داشته باشد، مطالعه داشته باشد، از صنف های مشابه موردنظر کسب تجربه کند و کسی که منابع مازاد نداشته باشد و بخواهد با گرفتن قرض و وام وارد حوزه تولید شود دچار ورشکستگی خواهد شد؛ چرا که کسی از آینده و اتفاقات آن خبر ندارد.
وی همچنین اظهار داشت: چه کسی فکر میکرد که بیماری مانند کرونا بیاید و دو سال ادامه و محدودیت هایی در پی داشته باشد به همین خاطر پیشنهاد میکنم افراد قبل از ایجاد کسب و کار جدید کنار کسب و کارهای فعال و موفق که با سوددهی بالا هستند و نیاز به توسعه دارند به شکل شریک کاری کسب تجربه کنند و فقط به داشتن مدرک دانشگاهی اکتفا نکنند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه کسب و کارهای با قدمت، از کارهای کوچک آغاز به کار کرده اند و کم کم کارشان را گسترش داده اند، افزود: خیلی از اینها توانسته اند در این تلاطم ها دوام بیاورند اما اگر از اصناف کل کشور آمار بگیرید کسانی که بدون تجربه و دانش کار خود را آغاز کردند به علت رکود، تحریم و بیماری هایی که در حال حاضر وجود داردعمر کارشان به یک سال هم نرسید و اکثرا غیرفعال و یا نیمه فعال شدند.
وی در خصوص این که چرا ما سرمایه گذاری میکنیم و کسب و کارهای جدید ایجاد میکنیم؛ اما موفق نیستیم اظهار داشت: در اقتصاد مسأله ای وجود دارد با عنوان تعمیم نادرست که مبین این واقعیت است که وقتی برخی افراد میتوانند در یک کسب و کار خاص موفق شوند به این معنی نیست که همه میتوانند در آن کسب و کار موفق شوند، البته اگر در یکی از رشته کارها دست، بیش از حد زیاد شود علنا آن را به رشته ای غیرسودآور تبدیل میکند.
دکتر آقاجانی در پایان خاطرنشان کرد: برای فعال سازی کسب و کارها باید ما رشته ها و صنوف جدید ایجاد کنیم.
خبرنگار: کوروش جم