خودرو های داخلی در حداقل کیفیت

از مجموع ۱۴خودروی سبک سواری تولید داخل دارای یک ستاره کیفی نیز سهم سایپا ۶خودرو، ایران خودرو ۵خودرو وچینیها ۳خودرو بوده است. کیفیت پایین و خدمات پس از فروش نامناسب در حالی هنوز هم نقطهضعف اصلی خودروسازان ایرانی است که ارتقای کیفیت و تنوع سبد محصولات خودروسازان جزو اولویتهای نخست اسناد بالادستی صنعت خودرو و مورد تأکید وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
بهرغم این تأکید ات، تازهترین روایت رسمی وزارت صنعت(شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران بهعنوان مجری ارزیابی کیفی خودروهای داخلی) از کم و کیف تولید خودروهای داخلی از ابتدا تا انتهای فروردینماه ۹۶بازهم بیانگر درجازدن خودروسازان داخلی در جاده کیفیت است؛ بهنحوی که طی این مدت از مجموع ۳۷خودروی سبک تولید داخل (۳۱خودرو ی سبک سواری و ۶خودروی سبک وانت) ۲۰خودرو(۰۴/ ۵۴درصد) فقط یک ستاره از مجموع ۵ستاره کیفیت را بهدست آوردهاند. در فروردینماه امسال ۴۱هزار و ۹۱۶دستگاه خودرو در کشورمان تولید شده که ۹۹درصد ازحجم تولید بهخودروهای گروه سبک و تنها یک درصد بهخودروهای گروه سنگین اختصاص داشته است.
- صدرنشینان فهرست کم کیفیتها
در بخش خودروهای سبک سواری از مجموع ۳۱خودرو تولید داخل ۱۴خودرو (حدود نیمی از خودروهای داخلی) با یک ستاره کیفی دارای حداقل کیفیت بودهاند. بررسی وضعیت تولید خودروهای بیکیفیت در خودروسازان داخلی نیز نشان میدهد که بیشترین سهم خودروهای بیکیفیت متعلق به سایپا با ۶خودروی تیبا، تیبا۲، سایپا ۱۳۲x، سایپا ۱۳۱x، سایپا ۱۱۱x، سایپا ۱۳۱x پارس خودروی و بعد از آن ایران خودرو با ۵خودروی پژو پارس، پژو ۴۰۵خراسان، پژو پارس مازندران، پژو پارس فارس و سمند تبریز وجایگاه سوم به چینیها با ۳ خودروی کم کیفیت لیفانx 60(کرمان موتور)،اموی ام ۱۱۰ S و اموی ام ۵۵۰ (مدیران خودرو) بوده است.
بررسی کیفیت خودروهای تولید داخل براساس ردهبندی قیمتی نیز نشان میدهد که همه خودروهای قرار گرفته در سطح قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون تومان با کسب تنها یک ستاره در پایینترین سطح کیفی قرار دارند. اما در گروه خودروهای با سطح قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان، ساندرو با کسب ۴ستاره کیفی، پارس تندر، تندر ۹۰ اتوماتیک، تندر ال۹۰ پارسخودرو، تندر۹۰ ایران خودرو، پژو ۲۰۶ و پژو۲۰۶ صندوقدار دارای ۳ستاره کیفی بودهاند. همچنین خودروهای نیو امویام ۳۱۵، دنا و سمند سورن نیز دارای ۲ستاره کیفی و بقیه خودروهای این گروه شامل پژو پارس، پژو۴۰۵، سمند، امویام s ۱۱۰ و تیبا هاچبک نیزبا کسب یک ستاره در پایینترین سطح کیفی قرار گرفتهاند.
در گروه خودروهای با سطح قیمتی ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان نیز آریزو ۵ سه ستاره وجک جی ۵ دو ستاره کسب کرده اند اما دو خودروی امویام ۵۵۰ و لیفان x ۶۰ تنها یک ستاره کیفی داشتهاند. در گروه خودروهای با سطح قیمتی ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان نیز سراتو ۴ستاره، تیگو ۵ سه ستاره و جک اس ۵ دو ستاره کیفی کسب کرده است. و سرانجام در گروه خودروهای با سطح قیمتی بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان نیز دو خودروی نیو مزدا ۳ و سوزوکی گراند ویتارا ۴ستاره کیفی را بهدست آوردهاند. در واقع ۴خودرو شامل نیومزدا ۳، گرند ویتارا، کیا سراتو و ساندرو با اخذ ۴ستاره کیفی بالاترین کیفیت را بین خودروهای تولید داخل در فروردینماه امسال بهدست آوردهاند.
- بیکیفیتی همه وانتهای تولید داخل
در بخش وانتهای تولید شده در ایران نیز مجموع ۶خودروی سبک وانت داخلی تنها موفق به دریافت یک ستاره از مجموع ۵ستاره کیفی در تولید خودرو شدهاند که با این روند پایینترین کیفیت خودروهای ساخت داخل طی فروردینماه امسال نیز بهخودروهای سبک وانت تولید داخل اختصاص داشته است. در این بخش خودروهای وانت سایپا ۱۵۱X(بن رو)، وانت مزدا کارا ۲۰۰۰تک کابین و وانت مزدا کارا ۲۰۰۰دو کابین(بهمن موتور)، وانت نیسان تک سوز و دوگانه سوز (زامیاد) و وانت آریسان(ایران خودرودیزل) با رده قیمتی کمتر از ۵۰میلیون تومان قرار دارند.