با توجه به نظرسنجی ماهانه رویترز، تولید نفت اوپک در سپتامبر به دلیل افزایش تولید ایران و نیجریه، برای دومین ماه متوالی افزایش یافت. اوپک در سپتامبر تقریباً ۲۷.۷۳ میلیون بشکه نفت در روز تولید کرد، که افزایشی حدود ۱۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه اوت به خود اختصاص داد. این افزایش تولید نفت اوپک به دلیل افزایش تولید نفت توسط ایران و نیجریه به وقوع پیوسته است. در نیجریه، با اقدامات برای مقابله با دزدی نفت و ناامنی در منطقه تولید نفت، تولید نفت افزایش یافته و ایران نیز با وجود تحریمهای آمریکا، تولید بیشتری داشته و به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسیده است.
در ماه سپتامبر، تولید نفت اوپک به دومین افزایش بزرگ از ایران بازگشت، که تولید روزانه آن را به 3.15 میلیون بشکه ارتقا داد. این میزان تولید بالاترین سطح تولید ایران از سال 2018 است، زیرا تحریمهای آمریکا تا حدودی آسیب دیده و تولید نفت ایران را افزایش داده است. به نظر میرسد که افزایش صادرات نفت ایران نتیجه موفقیت این کشور در دور زدن تحریمهای آمریکا باشد.
همچنین، تولید نفت در دیگر کشورهای عضو اوپک نیز افزایش یافته است. تولید 10 کشور عضو اوپک پلاس که در توافق کاهش تولید اوپک مشارکت دارند، حدود 80 هزار بشکه در روز افزایش یافت. عربستان سعودی و دیگر کشورهای عضو اوپک در منطقه خلیج فارس، به تعهد بالایی در محدودیت عرضه و کاهش تولید اضافی پایبند بوده و تولید نفت خود را حفظ کردهاند.
تولید نفت عربستان سعودی در ماههای اوت و سپتامبر نزدیک به 9 میلیون بشکه در روز بوده است، و این کشور تصمیم دارد کاهش تولید اضافی 1 میلیون بشکه در روز را تا پایان سال 2023 تمدید کند.
در این میان، تولید نفت نیجریه به دلیل افزایش صادرات و بدون مشکلات بزرگ در ارسال محمولهها، 110 هزار بشکه در روز افزایش یافت. این کشور همچنان دنبال افزایش تولید نفت تا سال آینده است.
عراق و امارات عربی متحده نیز تولیدشان را کمی افزایش دادند، اما تولید آنگولا کاهش 50 هزار بشکه در روز را تجربه کرد، که بزرگترین کاهش در میان اعضای اوپک بود.
تولید نفت اوپک در حال حاضر حدود 700 هزار بشکه در روز کمتر از سقف تعیین شده است، چرا که نیجریه و آنگولا برای تولید به اندازه سطح توافق شده ظرفیت ندارند. این نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه نفت به بازار انجام میشود و از دادههای مختلفی گرفته از منابع معتبر نظیر منابع خارجی، دادههای رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای نظارتی بر صادرات نفت و همچنین اطلاعات ارائه شده توسط منابع مشاورهای انتخاب شده است.