افزونه جلالی را نصب کنید. 11 ربيع أول 1445 Monday, 25 September , 2023
1

اینجا شهر آفتاب خورشید طلوع نمی کند/ مجموعه نمایشگاهی که قرار بود به وسعت شهر آفتاب باشد نه از شهرش شهر است و نه از آفتابش آفتاب!

  • کد خبر : 331423
  • 24 شهریور 1402 - 14:55
اینجا شهر آفتاب خورشید طلوع نمی کند/ مجموعه نمایشگاهی که قرار بود به وسعت شهر آفتاب باشد نه از شهرش شهر است و نه از آفتابش آفتاب!

پول بانک: نمایشگاه شهر آفتاب، هنوز زیرساخت هایش به درستی پیاده نشده و نمی تواند پاسخگوی همه نیازهای نمایشگاهی باشد؛ چطور می تواند از جایگاه و قطب نمایشگاهی ایران و خاورمیانه سخن به میان آورد.

  • سایت نمایشگاهی اطراف تهران که نام مجموعه بین المللی شهر آفتاب را یدک می کشد، به باور بسیاری از مدیران، مجریان نمایشگاهی و بازدید کنندگان، نه از شهرش شهر است و نه از آفتابش آفتاب؛ چطور می تواند در پهنه ای گسترده ای به وسعت جهانی نمایان شود.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت خبری تحلیلی پول بانک، خبرنگار تخصصی حوزه نمایشگاهی ما، در یک چالش اساسی در فضای نمایشگاهی تهران، به سراغ مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب رفته و آوردگاه این سایت نمایشگاهی زیر مجموعه شهرداری را بعد از 7 سال از زمان برپایی آن، با همه باید و نبایدهایش به نقد و تحلیل گرفته است.

    چه اعترافی بالاتر از گفته های خود مدیرعامل شهر آفتاب، نمایشگاهی که هنوز زیرساختهایش به درستی پیاده نشده و نمی تواند پاسخگوی همه نیازهای نمایشگاهی باشد، چطور می تواند از قطب نمایشگاهی ایران و خاورمیانه سخن به میان آورد.

    به عبارتی، محلی که نام بزرگ مجموعه نمایشگاهی بین المللی شهر آفتاب را یدک می کشد، به باور بسیاری از مجریان نمایشگاهی و بازدید کنندگان، نه از شهرش شهر است و از نه از آفتابش آفتاب! چطور می تواند در پهنه ای به وسعت بین المللی و جهانی نمایان شود!


    مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب

    هدف و فلسفه ایجاد نمایشگاه شهر آفتاب چیست؟ آیا این نمایشگاه استانداردهای لازم و امکانات مناسب برای برپایی نمایشگاه را دارد، یا نه؟! اصلا باید بررسی کرد که کل مجموعه نمایشگاه شهر آفتاب، نمایشگاه تاثیرگذاری هست و اینکه احتمال موفقیت دارد؟ آیا این نمایشگاه در پایان به آنچه که می خواهد، می رسد و یا در گذر زمان به بروکراسی های اداری گرفتار شده، به تعطیلی کشیده خواهد شد!

    هسته قرارگیری مجموعه نمایشگاه شهر آفتاب

    نمایشگاه شهر آفتاب در جنوب تهران و در عوارضی آزاد راه تهران – قم یا همان بزرگراه خلیج پارس ساخته شده است. این نمایشگاه حدود ۱۳۸ هکتار وسعت دارد.

    ایده ساخت آن در سال ۱۳۸۴ با هدف کاهش بار ترافیکی ناشی از برگزاری نمایشگاه های بین المللی در شمال پایتخت – سئول به تصویب شورای شهر تهران رسید.

    پس از کش و قوس های فراوان سرانجام در اردیبهشت سال ۹۵ با افتتاح نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به طور رسمی شهر آفتاب به بهره برداری رسید.

    این در حالی است که در چند سال گذشته، شهروندان تهرانی همچنان شاهد برگزاری نمایشگاه های تخصصی و همینطور پرمخاطب در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران هستند.

    شاید این اتفاق، به این خاطر روی می دهد که بسیاری از مجریان نمایشگاه ها، تمایل چندانی به برپایی و یا میزبانی از صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی در شهر آفتاب را ندارند.

    ویژگیهای شاخص نمایشگاه شهر آفتاب

    نمایشگاه شهر آفتاب، به ادعای صاحبان و متولیان آن، با فکر برنامه ‌ریزی مناسب، ساختار درست و مسنجم سالن های استاندارد نمایشگاهی ساخته شده و در یک ردیف به هم پیوسته، سه سالن نمایشگاهی را که هم دارای نورگیری بسیار خوب و هم دارای ارتفاع سالن های بسیار بالاست، طراحی و پیاده سازی شده است.

    سالنهای نمایشگاهی مجموعه شهر آفتاب، در حال حاضر سه سالن بوده که یک سالن هم در مجاورت آنها، با نام سالن ملل که الهام گرفته از تالار صد ستون تخت جمشید می باشد، طراحی و ساخته شده است.

    بگذریم… مسائل حاشیه‌ای فراوانی وجود دارد که متاسفانه باعث شده که نمایشگاه شهر آفتاب، از عرصه نمایشگاهی به صورت کامل عقب بماند و با همه مخارج هنگفتی که در این مجموعه جهت پیشبرد اهداف بلند مدت خود صرف کرده است، باز هم نتواند حتی هزینه های نگهداری خود نمایشگاه را نیز تامین نماید.

    تعداد بسیار پایین نمایشگاه های برگزار شده، عدم ثبات بازده زمانی در برگزاری نمایشگاه‌ها، استقبال بسیار کم بازدیدکنندگان از نمایشگاه ها، کیفیت نامناسب ارائه خدمات و بسیاری از موارد دیگر، مجموعه نمایشگاه شهر آفتاب را مکانی دست چندم و یا دست آخر برای مجریان برگزاری نمایشگاها، تبدیل کرده است!

    دور افتادگی نمایشگاه شهر آفتاب از مرکز شهر تهران

    یکی از مشکلاتی که امروزه، مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با آن دست به گریبان است، در دسترس نبودن آن برای عموم مردم و همینطور دور بودنش از مرکز شهر می باشد؛ چرا که اگر بخواهیم به شخصه به شهر آفتاب برویم و وسیله شخصی هم نداشته باشیم، قطعاً با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهیم شد.

    این مشکلات را در سال 95 و به هنگام انتقال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از مصلای امام خمینی(ره) به نمایشگاه شهر آفتاب، به چشم خود همگی دیدیم.

    این بعد مسافت و سخت بودن رفت و آمد، باعث کم شدن میزان فروش کتاب و همینطور عدم استقبال شایسته بازدیدکنندگان به شکل قابل گسترده ای شد؛ حالا بماند که نمایشگاه های کتاب در همه جای دنیا به فروش کتاب نمی پردازند و صرفا مکانی برای نمایش کتاب ها هستند؛ اما به هر حال در کشور ما به لحاظ مشکلات عدیده اقتصادی ناشران و بازار کم رونق فروش کتاب در کتابفروشی ها، این موضوع سالهاست که به درستی یا نادرستی جا افتاده و نمایشگاه کتاب هم هر ساله زمانی برای تبادل حجم زیادی از کتاب است و با فروش بسیار کم این روزهای کتاب می توان گفت، کورسوی امید ناشران تنها همین نمایشگاه کتاب است که انتقال آن به شهر آفتاب سبب یاس و نا امیدی شدید آنها شد؛ نتیجه ای که بیشترین ضربه را به غرفه دارها زد!

    نداشتن امکانات رفاهی و وسایل حمل و نقل عمومی مناسب

    مجموعه شهر آفتاب، به دلیل واقع شدن در خارج از تهران، دوری از نقطه مرکزی پایتخت و عدم برخورداری از امکاناتی همچون هتل، مراکز اقامتی و سیستم حمل و نقل مناسب، معایبی دارد که هیچگاه قابل چشم پوشی نیست!

    امکاناتی رفاهی از قبیل تهیه آب، غذا، نوشیدنی و مسائل این چنینی که متاسفانه در نمایشگاه شهر آفتاب، یکی از بزرگ‌ترین چالشهای زمان غرفه سازی و یا در حین برگزاری نمایشگاه است. تعداد بسیار کم محل عرضه چنین خدماتی و عدم دسترسی به امکانات رفاهی ارزانتر، باعث ایجاد چالشهای فراوانی برای این مجموعه شده است. حتی موردی به چشم خود دیدم که مجری یکی از این نمایشگاها، از قیمتهای بسیار بالای رستوران داخل مجموعه ناله و شکایت می کرد و می گفت که چگونه مجبور شده است برای کاهش هزینه ها و مدیریت درآمد، غذا از بیرون مجموعه برای پرسنل ستادی خود سفارش بدهد!

    شوربختانه به دلیل نداشتن برنامه نمایشگاهی مسنجم، پشت سر هم و یا عدم رعایت آن در واحد اجرایی نمایشگاه شهر آفتاب، نمی توان اقدام به راه اندازی رستورانها و مکانهای تهیه غذای فراوان در محل شهر آفتاب نمود.

    نمایشگاه شهر آفتاب آب آشامیدنی مناسب ندارد!

    یکی از معضلات نمایشگاه شهر آفتاب، تامین آب آشامیدنی است؛ چرا که آب خوری مناسب در نمایشگاه شهر آفتاب تعبیه نشده و این موضوع یکی از مشکلاتی است که هنوز نتوانسته اند به صورت کامل راه حلی برای آن پیدا کنند.

    نداشتن تهویه مطبوع در زمان عملیات غرفه سازی

    حضور در نمایشگاه شهر آفتاب، در زمان ساخت غرفه های نمایشگاهی، به لحاظ نداشتن و یا خاموش بودن تهویه مناسب، به ویژه در فصل تابستان، بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد؛ چرا که انسان به صورت صد درصدی دچار مشکلات گرمازدگی خواهد شد.

    پرسش اینجاست که چرا مدیران نمایشگاهی شهر آفتاب، این مجموعه را به عنوان یکی از بزرگترین مراکز نمایشگاهی در خاورمیانه نامگذاری می کنند، ولی برای این موضوع بسیار ساده تامین آب آشامیدنی، در زمان عملیات ساخت غرفه های نمایشگاهی برای تیم‌های غرفه سازی، هیچ فکر و تدبیری نمی اندیشند؟!

    رقبای سرسخت مجموعه شهر آفتاب

    مشکلاتی همچون دوری از مرکز شهر، نداشتن امکانات حمل و نقل مناسب، نداشتن امکانات پذیرایی و رفاهی مناسب، نداشتن هتلهای مناسب در نزدیکی شهر آفتاب و داشتن رقیبی بسیار سرسخت مانند نمایشگاه بین‌المللی تهران، باعث شده که نمایشگاه شهر آفتاب مشکلات بسیار فراوانی در طول برگزاری نمایشگاه ها داشته باشد.


    عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب

    تقدسی نژاد، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در 25 مرداد 1402، عنوان کرد که دخالت دولت در صنعت نمایشگاهی، باعث عقب‌ماندگی آن شده است!

    مدیرعامل نمایشگاه شهرآفتاب، در این نشست گفت: «ما در حوزه صنعت نمایشگاهی تا به امروز جدال‌های متعددی را طی کرده‌ایم تا به نقطه کنونی رسیده‌ایم. جدال های داخلی و بیرونی در اعصار گذشته باعث شده که ما در برخی زمینه‌های صنعتی نسبت به کشورهای دیگر عقب بمانیم که یکی از آن‌ها صنعت نمایشگاهی بوده است. بخشی از این مسئله ریشه تاریخی دارد و برخی نیز به دلیل اتفاقاتی است که در سال‌های اخیر رخ داده است.»

    این کلی گویی و شفاف سخن نگفتن، دردی از مشکلات صنعت نمایشگاهی را درمان نخواهد کرد. گله و شکایت از اوضاع، تاکتیک جدایی ناپذیر بسیاری از مدیران ما شده است!

    ایشان در این نشست، همچنین اعلام کرده اند که قرار است اتفاقات بسیار مهمی در آینده نزدیک در مجموعه شهر آفتاب رخ بدهد! البته به خنده یاد جملات آقای دکتر روحانی، رئیس جمهمور سابق افتادم که هر زمان می گفت، اتفاقات خوب و مهمی در راه است، تن و بدنم همچون بید می لرزید!

    حال این موضوع بماند….

    تقدسی نژاد، اعلام کرده که به تازگی اتفاقاتی رخ داده و در روزهای آینده جزئیات آن رسانه‌ای خواهد شد!

    وی گفته: « ما و دکتر علایی مدیریت محترم نمایشگاه بین‌المللی تهران به یک توافق در زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها در سطح شهر تهران رسیده‌ایم و در روزهای آینده یک تفاهم‌نامه بین طرفین امضا خواهد شد؛ هدف از این تفاهم‌نامه جلوگیری از برگزاری نمایشگاه‌های تکراری و جلوگیری از دخالت کسانی است که در درون مجموعه این دو نمایشگاه قرار ندارند؛ اما در تخاصم‌ها و جدال‌هایی که وجود داشته، نقش داشته‌اند و شکاف‌های بین دو مجموعه را افزایش داده‌اند. بدون تردید نمایشگاه بین‌المللی تهران و نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب دو سرمایه جمهوری اسلامی هستند که باید از ظرفیت‌های آن ها به خوبی استفاده شود.»

    وی همچنین اعلام کرده: «ما یک تفاهم‌نامه را هم بین نمایشگاه بین‌المللی آفتاب، هاب فناوری جمهوری اسلامی، معاون فناوری وزارت علوم و رئیس مرکز پژوهش‌های علم و صنعت امضا کرده‌ایم که بر اساس این تفاهم‌نامه مجموعه نمایشگاه بین‌المللی  شهرآفتاب، شمس‌آباد، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی و مجموعه پژوهش‌های وزارت علوم به هاب مرکزی و بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری کشور تبدیل خواهند شد.»

    این صحبت های بلند پروازانه ایشان، مرا به یاد اولین گفتگوی این مدیر در سال جاری، با اصحاب رسانه انداخت. تقدسی نژاد در این دیدار گفته بودند که نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی، با قرارادی که با وزارت نفت بسته شده، بی شک در شهر آفتاب برگزار خواهد شد. وی این رویداد را یک اتفاق مهم و با اهمیت در موفقیت های شهر آفتاب تلقی نمود که نوید خبرهای خوش دیگر هم خواهد بود! متاسفانه در کمال ناباوری همگان دیدیم که قرارداد این نمایشگاه با شهر آفتاب فسخ شد و در جای همیشگی خود در مرکز نمایشگاهی سئول برگزار شد!

    این گفته ها در نگاه اول، چیزی را که در ذهن ما متبادر می سازد، این است که این وعده ها چندان عملی و قابل اعتناء نیست. همانگونه که تا به امروز هم، شکستهای پی در پی در برگزاری نمایشگاه ها در شهر آفتاب، از این مجموعه فضایی نه چندان تاثیرگذار در صنعت نمایشگاهی بوجود آورده است. حجم بسیار بالا و موفقیت آمیز برگزاری نمایشگاه ها در محل دائمی نمایشگاهای بین المللی تهران و بازدید بیشمار جامعه هدف از آنها، از مجموعه نمایشگاه شهر آفتاب، به جز انگشت شمار نمایشگاهی، همچون نمایشگاه خودرو تهران که آنهم این روزها چالشهای زیادی را با مدیران برگزاری و شهر آفتاب بوجود آورده، یک پروژه پرهزینه ناکارآمد و شکست خورده ساخته است!

    در ادامه اشاره خواهیم داشت به گفته های خود مدیرعامل نمایشگاه شهرآفتاب، پیرامون برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مصلای امام خمینی(ره).

    تقدسی نژاد عنوان کرده: «مصلی و شهر آفتاب هر کدام نقاط ضعف و قوتی دارند؛ اما به لحاظ فضای نمایشگاهی، شهر آفتاب مناسب‌تر است؛ اما عملیاتی نشدن برخی زیرساخت‌ها در آن باعث شده تا کارکرد واقعی‌اش را نداشته باشد؛ از طرف دیگر دسترسی مصلی برای مخاطبان و بازدیدکنندگان راحت‌تر بوده و به همین دلیل حجم بازدیدها و فروش کتاب در مصلی تهران بیشتر است!»

    چه اعترافی بالاتر از گفته های خود مدیرعامل شهر آفتاب! نمایشگاهی که هنوز زیرساخت هایش به درستی پیاده نشده و نمی تواند پاسخگوی همه نیازهای نمایشگاهی باشد، چطور می تواند از قطب نمایشگاهی ایران و خاورمیانه سخن به میان آورد!

    به عبارتی، محلی که نام بزرگ مجموعه نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب را به یدک می کشد، به باور بسیاری از مجریان نمایشگاهی و بازدید کنندگان، نه از شهرش شهر است و از نه از آفتابش آفتاب! چطور می تواند در پهنه ای به وسعت بین المللی و جهانی ظاهر شود!

    مدیرعامل نمایشگاه شهرآفتاب، همچنین در این نشست خبری گفته: «در کنار نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب، ساخت ۱۵ سالن نمایشگاهی، مرکز همایش‌های بین‌المللی، سه هتل ۵ ستاره، سه مرکز تجاری دیده شده است»

    تقدسی نژاد باز وعده داده: «استراتژی سوم توسعه شهرآفتاب، تبدیل این مجموعه به منطقه ویژه اقتصادی است. می‌دانیم تهران تنها پایتخت سیاسی ایران نیست؛ بلکه پایتخت اقتصادی ایران هم به شمار می‌رود. یکی از زیرساخت‌هایی که متاسفانه در تهران وجود ندارد و به عنوان ضعف پایتخت اقتصادی ایران محسوب می‌شود، نداشتن منطقه ویژه اقتصادی و یا منطقه آزاد تجاری است.»

    این صحبتها آنجا بیشتر جالب می شود که یک مدیرنمایشگاهی که نه بر مسند ریاست جمهوری  نشسته است و نه بر مسند وزیری و تنها مدیری که هنوز با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کند و اینکه نمایشگاه تحت مدیریتش نقش خیلی پررنگی در چرخه اقتصادی کشور ندارد، این بلند پروازی ونگاه آرمانشهری چه سودی برای ما دارد؟! اگر این ادعا را وزیر صمت و یا شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ایران ایراد نماید، باز به خاطر جایگاه مدیریتی شان، تجارب بیشتر و سازوکار منطقی ترشان، باز می شد به آن بیشتراعتنا و توجه کرد!

     امضای تفاهم نامه با شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران

    مدیرعامل شهر آفتاب، در این نشست خبری، همچنین از تفاهم نامه مشترک با نمایشگاه بین‌المللی تهران خبر داده و گفته: «فصل مشترکی در این خصوص آغاز خواهد شد و توافقی در خصوص برگزاری نمایشگاه‌ها، جلوگیری از برگزاری نمایشگاه‌های تکراری و یا کاهش حضور غیر دوستانه افرادی که فقط باعث افزایش شکاف‌ها بین دو مجموعه می‌شوند، شدیم و معتقدیم که نمایشگاه شهر آفتاب و سئول هر دو سرمایه‌های کشور هستند.»

    امضای تفاهمنامه! چالش ها و کش و قوس های فراوان بین شهر آفتاب و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران، مربوط به دیروز و امروز نیست؛ بلکه از روز برپایی مجموعه شهر آفتاب بوده و تا به امروز هم ادامه داشته است! امضای تفاهمنامه قرار است چه دردی را میان طرفین دوا کند؟! فرض کنیم از فردا، نه فقط نمایشگاهای پر بازدید، بلکه اصلا همه نمایشگاه ها در شهر آفتاب برگزار شود  و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران تعطیل شود؛ آیا چنین ظرفیتی در شهر آفتاب وجود دارد؟ آیا می تواند کیفیت برگزاری نمایشگاه ها را تضمین کند؟ از همه مهم تر، آیا می تواند رضایتمندی مجریان برگزاری، شرکت ها، سازمان ها و تولید کنندگان را حاصل نماید؟ مگر می شود افراد را مجبور کرد که حتما در یک جای به خصوصی نمایشگاه خود را برگزار کنند؟! ما خبرنگاران هر روز با همه گروه ها سر و کار داریم، مصاحبه می کنیم، اوضاع را از نزدیک دیده و تحلیل و ارزیابی می کنیم؛ خیلی از مجریان برگزاری، به دلایل فراوان که ذکر آنها از نظر شما خوانندگان گرامی رفت، علاقه ای به برگزاری و یا حضور در نمایشگاه شهر آفتاب ندارند!

    سرمایه گذاری هنگفت در مجموعه نمایشگاه شهرآفتاب

    یکی از موارد پر سر و صدا و حساسیت برانگیز پیرامون شهر آفتاب، سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی روی احداث نمایشگاه شهرآفتاب است. سرمایه گذاری عظیمی که هنوز هم خیلی از پروژه های آن ناتمام مانده است!

    مدیرعامل نمایشگاه شهرآفتاب، در بخشی از صحبتهای خود در این نشست خبری، اتهام رعایت نکردن مساوات و عدالت را به وزارت صمت زده و گفته: « وزارت صمت، جانب انصاف و عدالت را بین نمایشگاه شهر آفتاب و نمایشگاه بین المللی تهران رعایت نکرده است!»

    این گفته در حالی هست که خود ایشان، در این نشست اعلام فرموده: «ما توافقی با سازمان زیباسازی شهرداری تهران انجام داده ایم. بر اساس این تفاهم نامه تا سقف ۷۰ درصد تخفیف بیلبوردهای شهری و مجموعه های تبلیغاتی شهرداری را به نفع شهر آفتاب داشته باشیم. این اقدام ارزش افزوده ای برای نمایشگاه هایی که در این مجموعه نمایشگاهی برگزار می شوند به همراه خواهد داشت تا بتوانند از این تخفیف ویژه استفاده کنند!»

    جناب آقای تقدسی نژاد، حالا درستی یا نادرستی رعایت انصاف وزارت صمت بین طرفین برگزاری نمایشگاه، باید در یک مجال دیگری بحث و بررسی شود؛ اما اگر قرار به رعایت انصاف باشد، باید شهرداری پاسخگو باشد که این تخفیف تا سقف 70 درصدی سازمان زیباسازی شهرداری تهران، آیا شامل باقی نمایشگاه های سطح تهران نیز می شود، یا فقط مختص برای برگزاری نمایشگاه در زیر مجموعه خودش در شهر آفتاب است؟!  عدالت در همه جا باید رعایت شود! قانون با کسی تعارف ندارد!

    البته ناگفته نماند، در گفتگوی مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با خبرنگاران، به نحوه مدیریت صحیح در صنعت نمایشگاهی پرداخته که قابل اعتنا است: « مدیریت نمایشگاه، موضوع با اهمیتی است. در بسیاری از کشور های دنیا بخش خصوصی مسئول صنعت نمایشگاهی است. ورود بیش از حد بخش های دولتی در فعالیت های نمایشگاهی یکی از دلایل عقب افتادگی ما از صنعت نمایشگاهی دنیا است. ما باید از نحوه غریزی رویدادها، به سمت هوشمندسازی و پیاده سازی روش های نوین برگزاری حرکت کنیم.»

    چالش تازه مدیران مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب پیرامون نمایشگاه خودرو تهران 

    پایگاه خبری تخصصی اتومبیل فارسی، در سایت خود نوشت:

    «شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران آگاه باشند که با توجه به بی‌سلیقگی و غیرقانونی بودن تصمیمات مدیران مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب، نمایشگاه خودرو تهران نیز از مجموعه نمایشگاهی شهرداری تهران کوچ خواهد کرد.

    به دنبال طرح مجهول و غیرقانونی مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه خودرو تهران از سوی سه شرکت برگزارکننده و بصورت یک کنسرسیوم، خودروسازان و واردکنندگان در واکنش به این تصمیم، پیشنهاد برگزاری نمایشگاه در جایی غیر از شهر آفتاب را داده‌اند.

    خوب است، آقایان علیرضا زاکانی شهردار تهران و مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، نسبت به این موضوع مهم در شرایطی که کشور و پایتخت نیازمند حضور و بروز معنادار صنعت مهم خودروسازی است، واکنش صحیح و مداخلانه جویانه‌ای به منظور اصلاح تصمیمات در شهر آفتاب نشان دهند.

    با رها شدن شهر آفتاب طی چند سال اخیر، ابتدا نمایشگاه کتاب و سپس نمایشگاه نفت از این مجموعه نمایشگاهی خارج شدند و حالا نیز شاهد کوچ نمایشگاه خودرو تهران از شهر آفتاب هستیم.

    پر بیراه نیست اگر بگوییم که در شرایط کنونی شاهد غروب فعالیت‌های بزرگ نمایشگاهی در شهر آفتاب هستیم و چنانچه هر چه زودتر تصمیمات درست و اصولی از سوی مسئولان امر در این خصوص گرفته نشود، باید شاهد گسترش ترافیک‌های آن چنانی به دلیل برگزاری نمایشگاه‌های پرمخاطب در داخل پایتخت باشیم و این یعنی شکست مدیریت شهری!»

    خبرگزاری رکنا هم به نقل از « سایت خبری جوان خودرو» نوشته است: پنجمین نمایشگاه خودرو تهران قرار بود در اردیبهشت ماه امسال برپا شود؛ اما با تدبیر عجیب و تامل برانگیز مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب، در حال حاضر شاهد ایجاد یک بحران برای برگزاری نمایشگاه مذکور هستیم.

    ماجرا از آنجا آغاز می شود که مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب، خواستار برگزاری پنجمین نمایشگاه خودرو تهران با حضور ۴ شرکت برگزارکننده و در قالب یک کنسرسیوم شده است! انگیزه مرکز نمایشگاهی شهرآفتاب برای ایجاد این رویه عجیب، نامعلوم و نامشخص است.

    این اتفاق نشان می دهد که شرکت های خودروسازی به دقت روند شکل گرفته در برگزاری نمایشگاه خودرو تهران را رصد می کنند و حاضر به اتلاف منابع و هزینه کرد برای یک اجرای ضعیف نمایشگاهی نیستند!»

    طرح ادعای تخلف در انتخابات نماینده کارگران نمایشگاه شهر آفتاب

    خبرگزاری ایلنا نوشته است: «تعدادی از کارگرانی که در 25 اسفند 1402، در انتخاباتِ نماینده کارگران و کارکنان نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب شرکت کرده بودند، مدعی هستند که در این انتخابات تخلفاتی رخ داده است؛ چراکه تعدادی از افراد شرکت‌کننده در انتخابات از کارکنان نمایشگاه شهر آفتاب نبودند! »

    و کلام پایانی….

    حرف پیرامون نمایشگاه شهر آفتاب بسیار فراوان است؛ شاید در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت!

    اینجا سخن را کوتاه می نمایم. تجربه بیش از دو دهه خودم به عنوان بازدید کننده و یا خبرنگار در بسیاری از نمایشگاه های داخلی و خارجی و گفتگو با بسیاری از مدیران، مجریان برگزاری و حاضرین در این نمایشگاها، می توانم با اطمینان زیادی بگویم که مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب، بعد از گذشت 7 سال از زمان آغاز به کارش، هنوز دورنمای روشن و منطقی برای خود متصور نشده و کماکان ضعفهای بسیاری در لایه های مدیریتی آن، به خصوص در بخش اطلاع رسانی و روابط عمومی دارد.

    در پایان لازم به تذکر است که رسانه ها طی این سالها در پوشش اخبار شهر آفتاب همت گمارده اند، باید به این پرسش پاسخ دهند که آوردگاه شهر آفتاب بعد از صرف هزینه های بسیار هنگفت از محل سرمایه های ملی کشور، تا به امروز چه بوده است؟!

    پژوهش و نگارش: کوروش جم

     

     

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=331423

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.