فهرست محتوا
نرخ تورم خوراکیها به X درصد رسید | جزئیات افزایش قیمتها
مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب را در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ در مناطق شهری کشور به تفکیک گروههای مختلف کالایی اعلام کرد. بر اساس این گزارش، نوسانات قیمتی به شرح زیر بوده است:
نان و غلات:
در این دسته از مواد غذایی، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در سه قلم کالا مشاهده شده است. “برنج ایرانی” با افزایش قیمت ۶.۱ درصدی در صدر این فهرست قرار دارد. پس از آن، “شیرینی خشک” با افزایش قیمت ۵.۱ درصدی و “برنج خارجی” با افزایش قیمت ۲.۲ درصدی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها:
در گروه گوشت و فرآوردههای آن، “مرغ ماشینی” با افزایش قیمت چشمگیر ۶.۸ درصدی، بیشترین تغییر مثبت قیمتی را نسبت به ماه گذشته تجربه کرده است. “گوشت گوسفندی” نیز با افزایش قیمت ۳.۰ درصدی در این گروه قرار دارد.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه، “شیرخشک” با افزایش قیمت ۶.۲ درصدی، “روغن مایع” با افزایش قیمت ۴.۰ درصدی و “روغن نباتی جامد” با افزایش قیمت ۳.۴ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. در مقابل، “تخم مرغ” با کاهش قیمت ۶.۴ درصدی، تنها کالایی در این گروه بوده که با کاهش قیمت مواجه شده است.
میوه و خشکبار:
در دسته میوه و خشکبار، سه قلم کالا با افزایش قیمت قابل توجهی روبرو بودهاند. “پرتقال” با افزایش قیمت ۲۲.۰ درصدی، “سیب” با افزایش قیمت ۲۰.۳ درصدی و “لیمو ترش” با افزایش قیمت ۱۹.۷ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل نشان میدهند.
سبزیجات و حبوبات:
در گروه سبزیجات و حبوبات، “لوبیا چیتی” با افزایش قیمت ۱۰.۴ درصدی، “لوبیا قرمز” با افزایش قیمت ۷.۵ درصدی، “فلفل دلمهای” با افزایش قیمت ۶.۹ درصدی و “لپه” با افزایش قیمت ۶.۳ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه گذشته تجربه کردهاند. در همین گروه، “پیاز” با کاهش قیمت ۸.۱ درصدی، تنها کالایی بوده که قیمت آن نسبت به ماه قبل کاهش یافته است.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها:
در این گروه، “چای خارجی بستهای” با افزایش قیمت ۶.۴ درصدی، “نوشابه گازدار” با افزایش قیمت ۳.۵ درصدی و اقلام “قند” و “شکر” هر کدام با افزایش قیمت ۳.۴ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.