• امروز : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
1

عملکرد ناامیدکننده سازمان خصوصی‌سازی در سال 98

  • کد خبر : 96518
  • 13 فروردین 1399 - 10:15

در حالی که در بودجه سال ۹۹ از محل واگذاری‌ها مبلغ ۵۰ هزار میلیار تومان برای تحقق بودجه در نظر گرفته شده، در سالی که گذشت سازمان خصوصی‌سازی تنها ۲ هزار میلیارد تومان واگذاری را در کارنامه خود ثبت کرده است. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس اصل 44 قانون اساسی، سال 93 آخرین مهلت قانونی برای واگذاری شرکت‌های دولتی تعیین شده است. با وجود این واگذاری‌های دولت به دلایل مختلف در این مدت به پایان نرسید و با تصویب نمایندگان مجلس این مهلت در سال‌های 94، 95، 96، 97 و 98 نیز تمدید شد و به دلیل عدم اتمام واگذاری‌ها، خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی باید در سال 99 هم ادامه پیدا کند.
این در حالی است که در بودجه سال 99 نیز از محل واگذاری‌های دولت مبلغ 50 هزار میلیار تومان برای تحقق بودجه در نظر گرفته شده است، که با توجه به عملکرد ناامیدکننده سازمان خصوصی‌سازی در سال گذشته، بعید است این میزان واگذاری در سال جدید تحقق یافته و خصوصی‌سازی در کشور پایان پذیرد.
بر این اساس نگاهی به کارنامه سازمان خصوصی‌سازی نشان می‌دهد در سالی که گذشت تنها 26 هزار و 707 میلیارد ریال سهم و اموال دولت..

  • در حالی که در بودجه سال ۹۹ از محل واگذاری‌ها مبلغ ۵۰ هزار میلیار تومان برای تحقق بودجه در نظر گرفته شده، در سالی که گذشت سازمان خصوصی‌سازی تنها ۲ هزار میلیارد تومان واگذاری را در کارنامه خود ثبت کرده است.

    – اخبار اقتصادی –

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس اصل 44 قانون اساسی، سال 93 آخرین مهلت قانونی برای واگذاری شرکت‌های دولتی تعیین شده است. با وجود این واگذاری‌های دولت به دلایل مختلف در این مدت به پایان نرسید و با تصویب نمایندگان مجلس این مهلت در سال‌های 94، 95، 96، 97 و 98 نیز تمدید شد و به دلیل عدم اتمام واگذاری‌ها، خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی باید در سال 99 هم ادامه پیدا کند.

    این در حالی است که در بودجه سال 99 نیز از محل واگذاری‌های دولت مبلغ 50 هزار میلیار تومان برای تحقق بودجه در نظر گرفته شده است، که با توجه به عملکرد ناامیدکننده سازمان خصوصی‌سازی در سال گذشته، بعید است این میزان واگذاری در سال جدید تحقق یافته و خصوصی‌سازی در کشور پایان پذیرد.

    بر این اساس نگاهی به کارنامه سازمان خصوصی‌سازی نشان می‌دهد در سالی که گذشت تنها 26 هزار و 707 میلیارد ریال سهم و اموال دولتی توسط این سازمان واگذار شده که این میزان واگذاری در فرابورس ایران انجام شده است.

    همچنین از این میزان سهام واگذار شده، 26 هزار و 694 میلیارد ریال به‌صورت بلوکی و 13 میلیارد ریال هم به‌صورت تدریجی بوده است. به علاوه اینکه 26 هزار و 707 میلیارد ریال سهم و اموال دولتی واگذار شده مربوط به شرکت‌های گروه یک واگذاری‌ها است.

    این گزارش می‌افزاید: به‌استناد ماده دو فصل دوم سیاست‌های اجرایی اصل 44 قانون اساسی دولت مکلف است تا 100 درصد سهام شرکت‌های «گروه یک» را تا پایان سال 89 به بخش خصوصی واگذار کند.

    همچنین در تبصره‌های ماده 3 فصل 2 این قانون در خصوص شرکت‌های «گروه 2» آمده که دولت مجاز است به‌منظور حفظ سهم بخش دولتی در فعالیت‌های گروه 2 ماده 2، همچنان 20 درصد از سهام شرکت‌های حاضر در گروه 2 را در اختیار داشته باشد و مکلف است 80 درصد باقی‌مانده را تا پایان سال 93 به بخش‌های خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی واگذار کند.

    پاسخ سازمان خصوصی سازی به 35 پرسش در خصوص سهام عدالترشد 630 درصدی بودجه شرکت‌های دولتی/ خصوصی سازی موفق نبوده است

    انتهای پیام/

    لینک منبع

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=96518

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم