• امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
5

رقابت بانک‌ها اینبار در پرداخت تسهیلات مسکن

  • کد خبر : 690
  • 15 اردیبهشت 1396 - 19:28
رقابت بانک‌ها اینبار در پرداخت تسهیلات مسکن

به گزارش پایگاه خبری پول بانک، پس از رقابت های مختلف بانک ها در زمینه هایی مانند جذب مشتری و سپرده ، اینبار در پرداخت تسهیلات مسکن به رقابت پرداختند. به دنبال تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار از این پس بانکهای تجاری دولتی و خصوصی می توانند در تهران،مراکز استان و شهرهای بزرگ و […]

  • به گزارش پایگاه خبری پول بانک، پس از رقابت های مختلف بانک ها در زمینه هایی مانند جذب مشتری و سپرده ، اینبار در پرداخت تسهیلات مسکن به رقابت پرداختند.

    به دنبال تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار از این پس بانکهای تجاری دولتی و خصوصی می توانند در تهران،مراکز استان و شهرهای بزرگ و کوچک وام های 100،80 و 60  میلیون تومانی در اختیار متقاضیان دریافت وام که قید «زوجین» برای آنها به کار گرفته شده است، پرداخت کنند.

    تصمیم دیگر شورای پول و اعتبار که روز سه شنبه اخذ شد،پرداخت وام مسکن به خانه اولی ها تا سقف 200 میلیون تومان است.رقمی که می تواند با ورود به بازار مسکن،این بخش را متحول کند.

    اگرچه از دی ماه سال گذشته تحرک در بازار مسکن با افزایش میزان خرید و فروش و معاملات افزایش یافته بود،اما به دنبال تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار انتظار می رود این بخش نیز از رکود خارج شود. رکود بخش مسکن که بیش از 60 شاخه صنعتی را در بر می گیرد،سبب شده بود که در 5 سال گذشته بخش بزرگی از اقتصاد کشور دچار رکود شود.با این حال تسهیلات تازه اگرچه ممکن است رونق نسبی به بازار برگرداند،اما کارشناسان هشدار می دهند که باید دولت مراقبت کند تا اتفاق سال 85 و جهش سه برابری قیمت مسکن دوباره اتفاق نیفتد.

    تجربه سالهای گذشته نشان داده که در سالهایی که درآمد نفت بالارفته و دلارهای نفتی به اقتصاد سرازیر شده است،مسکن با رشد قیمت مواجه شده است.نمونه این اتفاق در سالهای 85 و 86 می توان دید.در دهه های گذشته نیز این تجربه تکرار شده است.

    تنوع و حق انتخاب به مشتری

    پرداخت تسهیلات جدید البته اما و اگرهایی هم پیش روی تحلیل گران بازار مسکن گذاشته است.مهمتریم ابهام پس از تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار این است که چقدر این تسهیلات می تواند موجب تحرک بخشی در بازار مسکن شود؟

    تسهیلات خرید مسکن در دو سال گذشته با تنوع وام اوراق برای زوجین، وام صندوق یکم و وام مخصوص بافت‌فرسوده همراه بود .برخی تحلیل گران می گویند، فراوانی انواع تسهیلات قدیم و جدید برای خرید مسکن، حق انتخاب را برای متقاضیان افزایش داده  و از سویی  انتخاب تسهیلات  را نیز سخت تر کرده است. هرکدام از تسهیلات قبلی و جدید، به لحاظ مبلغ، نرخ سود، شرط سپرده‌گذاری، مبلغ قسط و طول دوره بازپرداخت، دارای شرایط خاص خود است که متقاضیان، متناسب با هزینه-فایده این تسهیلات و تطبق آن با شرایط اقتصادی خود، می‌توانند مسیر بهتر را انتخاب کنند. با این حال میزان بازپرداخت این انتخاب را هدف دار تر می کند.

    کدام تسهیلات بهتر است؟

    بررسی ها نشان می دهد، در تهران این تسهیلات، با مبلغ 140 میلیون تومان با احتساب بهای خرید اوراق برای 120 میلیون تومان ، ارزش واقعی تسهیلات 123 میلیون تومان است.عددی که از تسهیلات 100 میلیونی بانک‌های تجاری، بیشتر است. ضمن آنکه  بازپرداخت همین رقم  به جای 5 سال، 12 ساله بوده و نرخ سود آن  هم حوالی 18 درصد برآورده شده است.مهمتر آنکه مبلغ اقساط تسهیلات 140 میلیونی نیز بین  2 تا 5/ 2 میلیون تومان در ماه خواهد بود.این درحالی است که اقساط تسهیلات بانک‌های تجاری در صورت بازپرداخت 5 ساله، ماهانه حداقل 5/ 2‌میلیون تومان برآورد شده است.

    کارشناسان می گویند، با توجه به میانگین درآمدی قشر متوسط جامعه،تسهیلات اوراق مسکن بهترین گزینه است.هرچند که تسهیلات بدون سپرده‌گذاری بانک‌های تجاری و تسهیلات بدون سپرده‌گذاری بانک مسکن هم تنوع دیگری است که برای رونق این بازار پیشنهاد شده است.

    به گزارش خبرآنلاین، بنابراین به نظر می رسد،بانکهای تجاری گزینه های بهتری در رقابت تازه پرداخت تسهیلات باشند. به زودی رقابتی بین بانکهای تجاری،خصوصی و مسکن برای پرداخت تسهیلات مسکن شکل می گیرد.سئوال این است که آیا حاصل این رقابت به خروج مسکن از رکود 5 ساله منجر خواهد شد؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    لینک کوتاه : https://pulbank.ir/?p=690

    برچسب ها

    ثبت دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برچسب ها

    بانک سامان بانک سپه بانک صادرات بانک مرکزی بانک مسکن بانک ملت بانک ملی بانک پارسیان بانک پاسارگاد بانک گردشگری برق برلیانس بورس بیت کوین تتر تسهیلات بانکی تپسی درب ضد سرقت سازمان منطقه آزاد کیش ساپورت های تاسیسات سینی کابل قطعات خودرو قیمت آهن قیمت بیت کوین قیمت دلار قیمت میلگرد لوازم یدکی خودرو مراغه مرجان دلخواه نردبان کابل نشست خبری هوش مصنوعی وطن‌زرین پی پال کسب و کار کوروش جم